Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице" - страница 2
На света има само една жена. Една жена с много лица.
Никос Казандзакис
За гражданите е много полезно, когато страната им процъфтява, отколкото когато отделни лица живеят в довоство. Тогава цялото се разрушава.
Тукидид
С възрастта вятъра става все по-силен. И той е винаги в лицето.
Пабло Пикасо
Най-сложната задача за всяко длъжностно лице - това е да постави нужният човек на нужното място.
Томас Джеферсън
Съдбата е изписана на лицето.
Федерико Фелини
Красивото лице се явява мълчалива препоръка.
Френсис Бейкън
Свобода е огромно изискване на всяко човешко същество. Със свободата идва и отговорността. За човек, който не желае да расте, лицето, което не го е грижа за да за собственото му тегло, това е плашеща перспектива.
Елинор Рузвелт
Великите нации никога не обедняват поради разточителството и неблагоразумието на частни лица, но много често обедняват в резултат на разточителството и неблагоразумието на държавната власт.
Адам Смит
Винаги, когато се стремим да избегнем отговорността за собственото си поведение, ние правим това, като се опитваме да дадем тази отговорност на някое друго лице, организация или образувание. Но това означава, че след това даваме силата си на това образувание.
Морган Скот Пек
Горд съм, че съм американец. Защото американец може да яде всичко на лицето на тази земя, стига да има две парчета хляб.
Бил Козби
Нито пролетната, нито лятната красота няма такава грация, каквато съм виждал в едно есенно лице.
Джон Дън
Лицето изразява душата на тялото.
Лудвиг Витгенщайн
Светът е огледало и представя пред всеки човек отражението на собственото му лице.
Уилям Мейкпийс Такъри
Да си знаменитост е маска, която ти изяжда лицето.
Джон Ъпдайк
Скуката няма лице.
Пол Валери
Дори вечерните ми гости да не виждат часовника, те трябва да прочетат времето в лицето ми.
Ралф Уолдо Емерсън
Идеалите оцеляват чрез промяна. Те умират по инерция пред лицето на предизвикателството.
Тони Блеър
В нашата епоха на лукс, ние достигнахме до точката, че наемаме външни лица да правят добри дела за нас.
Джон Стюарт Мил
Истинската красота е вътрешната, тя идва от цялото сърце, в което живее любовта. Ако я няма, даже идеалните черти на лицето не могат да скрият душевната пустота, която в края на краищата, отблъсква хората.
Кристина Агилера
Истинският любовник е мъж, който може да те разтрепери докосвайки лицето ти или усмихвайки се в очите ти, или просто гледайки съсредоточено в пространството.
Мерилин Монро
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Копнея да виждам сред зори цветя, лицето на Бог.
Мацуо Башьо
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
30
Следваща