Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице" - страница 18
Той нямаше уши. Изкуствените, които сега се открояваха под ъгъл от фината тел, бяха единствената му слабост. Бяха направени от восък и боядисани в черупка в розово, но останалата част от лицето му беше жълта.
Робърт У. Чеймбърс
Природата често дава на хората, които рядко се усмихват един невероятен дар: когато се появи усмивка на лицата им, те се променят неузнаваемо.
Робърт Харис
Тя вдигна лице към неговото и той си помисли, че има нещо ново в усещането на устните й срещу неговите, нова надежда или различен вид страх.
Роланд Меруло
Затворих вратата на банята и видях лицето си в огледалото. Нямах представа колко бързо се променя, избледнява. Ако бях, щях да се взирам в отражението си, запаметявайки го. Това беше последният път, когато се погледнах в истинско огледало за повече от десетилетие.
Рута Сепетис
Ако не се направи нищо, за да се противодейства на настоящите тенденции, основната линия на разлом в американската политика вече няма да бъде между демократи и републиканци, либерали и консерватори. Това ще бъде между "истаблишмънта" – вътрешни политически лица, посредници на властта, ръководителите на американския бизнес, Уолстрийт и основните медии – и все по-лудото като ада население, решено да "си върне Америка" от тях.
Робърт Б. Рейч
Семействата са като държави. Те имат свой собствен език и шеги, и тайни и предположения за правилните и грешни начини за правене на нещата и някои от тях винаги се проявяват при децата, начина, по който нещо на Германия или Австралия винаги се показва на германец или австралиец, без значение къде те отиват. Това се харесва на външни лица или не, там се чувстват като у дома си или не. Това е като вкуса на кориандъра.
Роланд Меруло
Какво ненадеждно нещо е времето - когато искам да лети, часовете залепват за мен като лепило. И какво променливо нещо също. Времето е канап, който свързва живота ни в пакети от години и месеци. Или ластик, опънат според нашите желания. Времето може да бъде красивата панделка в косите на малко момиче. Или бръчките на лицето ви, които крадат младежкия ви цвят и косата ви. .... Но в крайна сметка времето е примка около врата, задушаваща бавно.
Рохинтън Мистри
Ана излиза от бараката с Фуга. Лицето му е чисто. Косата му с цвят на черен суров петрол е разделена на път отстрани и умело пригладена назад от силното му архитектурно лице. Тюркоазеният костюм от светлини хвърля искри с всяко малко движение. Човекът, който изглеждаше като убиец, сега изглежда като матадор.
Рута Сепетис
Моето лице е отличен повод за това, че да се творят най-кошмарните безумства. Дива мерзост, пълна лудост. Но в уродството на моите персонажи е скрита красота... В душата си мнозинството са по-добри от нас, така че няма нищо удивително, че работата ме пристрастява.
Рутгер Хауер
Когато посещавах приятеля си октопод, Октавия, в аквариума на Нова Англия, обикновено тя ме поглеждаше в лицето, притичваше да ме види и почервеняваше от емоция, когато ме хващаше в пипалата си. Често, когато я галех, тя побеляваше под допира ми, с цвета на отпуснат октопод.
Сай Монтгомъри
Мисля, че музиката е това, което езикът някога се е стремил да бъде. Музиката ни позволява да се изправим лице в лице с Бог според нашите собствени условия, защото тя достига отвъд живота.
Саймън ван Буй
Скъпи мой приятелю, осмели се да поемеш вятъра в лицето си за Христос.
Самюел Ръдърфорд
О, във всяка жена има тийнейджърка. Излиза главно, когато влезем в стая, пълна с други жени, и веднага се чувстваме неуверени. Така или иначе. Винаги съм убедена, че ще падна по лице или нещо подобно.
Сара Пинбъра
Тя изглежда като медицинска сестра, помисли си Руби. Или монахиня, но монахиня от филмова звезда, не истинска, и старомодна монахиня от типа на спасяването на сираците, а не от комедийния тип. Беше нейното лице. Беше отворено, свежо и щастливо и имаше блестяща тъмна коса, прибрана назад на опашка.
Сара-Кейт Линч
Брадата на мъж е само начин да се скрие нещо, лицето му, разбира се, но също и вътрешните неща, като жив плет около тайна градина или покривало върху клетка за птици.
Себастиан Бари
Конрад не изглеждаше изненадан, но с тренираното му покер лице това не означаваше нищо.
Себастиан Фитцек
Музиката е добре да се слуша през нощта. Когато не се виждат лицата на хората.
Сей Шонагон
Започвам да достигам възрастта, в която поздравявам старите жени, които срещам в моя квартал, очаквайки момента в живота, когато ще бъда една от тях. Когато бях на двайсет, не ги забелязвах; щяха да са мъртви, преди лицето ми да има бръчки.
Ани Ерно
...трябва да има някой, който е готов да го направи, който е готов да поеме всички рискове, които се изискват. Не мисля, че може да се направи само с пари. Лицето трябва да бъде посветено на задачата. Трябва да има някаква друга мотивация.
Сесар Чавес
Защото, ако наистина вярвате, че добротата никога не се губи, трябва да се придържате здраво към това убеждение, дори когато добротата е хвърлена обратно в лицето ви.
Силвейн Рейнард
Вашето лице на 25 години е лицето, което ви е дарено от Бог; но когато сте на 50 - това е лицето, което сами сте си заслужили.
Синди Крофорд
Ползите от откъсването в лицето на интензивна емоционална дейност не могат да бъдат надценени. Това не ви откъсва от сърдечния ви център; отваря те повече. Всъщност, когато се въздържате от поглъщане на енергията около вас, ще останете чисти и здраво стъпили на земята, ще имате лесен достъп до своя творчески и интуитивен канал и ще можете да изберете да използвате съобщенията, които получавате от вашия Висш Аз.
Соня Чокет
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
30
Следваща