Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице" - страница 16
Той се научи да живее с истината. Не да я приема, а да живее с нея. Беше като да живееш със слон. Стаята му беше мъничка и всяка сутрин той трябваше да омръзва истината, само за да стигне до банята. За да стигне до гардероба, за да вземе чифт долни гащи, той трябваше да пълзи под истината, играейки на нея, нямаше да избере момента да седне на лицето му. През нощта, когато затваряше очи, той усещаше как се извисява над него.
Никол Краус
Този ден наистина вярвах, че съм схванал нещо и че отсега нататък животът ми ще се промени. Но прозренията не могат да се пазят вечно. Подобно на водата светът се вълнува около вас и за известно време приемате цветовете му. След това се отдръпва и ви оставя лице в лице с празнотата, която носите в себе си, изправяйки се срещу онази централна неадекватност на душата, с която трябва да се научите да търкате рамене и да се борите, и която, парадоксално, може да бъде най-сигурният ни тласък.
Никола Бувие
Не обвинявайте огледалото, ако лицето е изкривено.
Николай Гогол
Лицето е най-важното нещо. По лицето можеш да разбереш всичко.
Николо Аманити
Зад всяка жена се издига строгото, свещено и мистериозно лице на Афродита.
Никос Казандзакис
Докторе, ако да си кучка е здравословно, значи аз съм най-здравата проклета жена на лицето на земята.
Огастин Бъроуз
Обичам дамската й чанта. Вътре има хартии, портфейл и цигари, а на дъното, където тя никога не поглежда, има разсипни дребни пари, разхлабени монети, цигари от тютюн. Понякога поднасям чантата до лицето си, отварям я и вдишвам колкото мога по-дълбоко.
Огастин Бъроуз
Най-любящите родители и роднини извършват убийства с усмивки на лицата. Те ни принуждават да унищожим личността, която всъщност сме: фин вид убийство.
Оинкан Брейтуей
Същността на скръбта е такава, че дори да гледаш болка в лицето, не можеш да я отслабиш - можеш само да се примириш и да се научиш да живееш с нея.
Оливия Потс
Дори слепият човек може да знае пътя, ако обърне празното си лице към топлината на слънцето.
Анди Макдермът
Мисля, че трябва да съм имал око - и ще бъда честен, надявам се: надявам се, че сега е едноок пазач на затвора и разказва своята история за това как се е опитал да продаде малко момче след сключена сделка и това момче се обърна и извади окото си - надявам се цялото му измамно лице да бъде изрязано, подаръкът ми за мръсен предател.
Анди Мълиган
Погледнете ме в лицето, задръжте погледа ми и ме извикайте с името си.
Андре Акиман
Божествеността на Христос е ключовата доктрина на писанията. Отхвърлете го и Библията се превръща в смесица от думи без никаква обединяваща тема. Приемете го и Библията ще стане разбираемо и подредено откровение на Бог в лицето на Исус Христос.
Осуалд Сандърс
Начинът, по който виждам трето лице, всъщност е от първо лице. Писането за мен е изцяло гласова работа. За мен разказът от трето лице е също толкова воден от характера, колкото и разказът от първо лице по отношение на гласа. Не пиша много в трето лице.
Отеса Мошфег
Да, признавам си, че някога мен ме привличаше мисълта за световно господство, но кой от нас дълбоко в душата си не е имал мечти да изтрие човечеството от лицето на земята и да засели планетата с равни на себе си?
Оуен Колфър
Всички сме родени в Бастилията, която след това трябва да бъде заличена от лицето на земята.
Паскал Киняр
...Имах такова гадене от хора в масите и от каузи, че не бих прекосил тази стая, за да реформирам парламента или да предотвратя съюза, или да осъществя хилядолетието. Говоря само за себе си, ума - това е само моята собствена истина - но човекът като част от движение или тълпа е безразличен към мен. Той е нечовешки. И нямам нищо общо с нациите или национализма. Единствените чувства, които изпитвам - за това какви са те - са към мъжете като личности; моята лоялност, каквито и да са те, е само към частни лица.
Патрик О'Брайън
Когато човек гледа себе си много, той не знае какво е лицето му и каква е маската му.
Пио Бароха
... разбирам, колко малък и безпомощен е човек пред лицето на смърта.
Пиърс Браун
Някои учени твърдят, че въпреки че мозъкът може да съдържа невронни подсистеми или модули, специализирани за задачи като разпознаване на лица и разбиране на езика, той също така съдържа част, която съставлява личността, себе си: главният изпълнителен директор на всички подсистеми.
Пол Блум
Разчитането на лицето може да е човешка природа - дори бебетата предпочитат да гледат привлекателни хора. Но, разбира се, да съдиш някого въз основа на геометрията на чертите му, от морална и правна гледна точка, не е по-добре от това да го съдиш въз основа на цвета на кожата му.
Пол Блум
Лъжата бива безвредна, а понякога даже и хуманна. Понякога разкриването на лъжата може да оскърби жертвата или трето лице.
Пол Екман
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
30
Следваща