Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице" - страница 12
Конкурентните предимства, които пазарът изисква, са някой по-човечен, свързан и зрял. Някой със страст и енергия, способен да вижда нещата такива, каквито са и да преговаря по множество приоритети, докато взема полезни решения без тревога. Гъвкав в лицето на промяната, издръжлив в лицето на объркването. Всички тези качества са избор, а не таланти и всички те са достъпни за вас.
Сет Годин
Богатството е нищо пред лицето на Господа, понеже Той вижда сърцето.
Уилям Фокнър
Това по същество е фашизъм - собственост на правителството от физическо лице, от група или от друга контролираща частна власт.
Франклин Делано Рузвелт
Комитет е група от лица, от които никой не е способен да направи нищо, а заедно решават, че не могат нищо да направят.
Фред Алън
Длъжностните лица поглъщат всичко и не носят отговорност за нищо.
Фьодор Абрамов
Когато ме избраха да оглавя германското правителство, имах късмета да намеря партньор в лицето на Франсоа Митеран.
Хелмут Кол
Само великите артисти могат да се чувстват нищожни пред лицето на изкуството.
Хенрик Сенкевич
Най-ранният ми спомен за книгите не е четенето, а да ми четат. Прекарвах часове в слушане, наблюдавах лицето на човека, който ми четеше на глас.
Хишам Матар
Всяка затворена врата ме сблъсква лице в лице с острата невъзможност за среща с празната стая...
Хулио Кортасар
Очите са най-изразителната част от женското лице.
Артър Голдън
За бъдещето на демократичното общество не е нужно да се гадае по звездите, то може да се прочете в лицата на избирателите.
Вилхелм Швебел
Мечтите имат последствия. Няма връщане назад. Революцията не е безболезнен поход към портите на свободата и справедливостта. Това е борба между яростта и надеждата, между изкушението за разрушаване и желанието за изграждане. Темпераментът й е отчаян. Това е измъчен отговор на миналото, на всичко, което се е случило, припомнените и неприпомнени несправедливости - тъй като споменът за една революция достига много по-назад от паметта на нейните действащи лица.
Хишам Матар
И отново се почувства беззащитна пред лицето на стария си враг - животът.
Вирджиния Улф
Литературата остава незаменима човешка дейност, в която читателят и писателят са ангажирани по собствено желание. Следователно литературата няма задължение към масите или обществото и етичните или моралните изказвания, добавени от критиците на заетите лица, не засягат писателя.
Гао Синдзиен
Когато каня жена на вечеря, очаквам тя да ме погледне в лицето. Това е цената, която тя трябва да плати.
Граучо Маркс
Когато видим лицето на дете, мислим за бъдещето. Ние мислим за техните мечти за това, което биха могли да станат и какво биха могли да постигнат.
Дезмънд Туту
... пред лицето на фактите всички добри думи на света не струват нищо.
Алберто Моравия
Усмивка, появяваща се на лицето без всякакъв повод, или без мярка ласкателни думи - най-сигурното доказателство за лицемерие.
Джеймс Фенимор Купър
Пред лицето на болката няма герои.
Джордж Оруел
Да станеш човек означава да се научиш да разпознаваш чертите на Бог във цялото невероятно многообразие на човешките лица.
Джоузеф Камбъл
Умирането за някого или за нещо, това беше напълно нормално, разбира се; но умиращият трябва да знае или поне да е сигурен, че някой знае за кого или за какво умира; обезобразеното лице питаше точно това; и оттук започна мъглата.
Джузепе ди Лампедуза
Професионалният риск да бъдеш Плейбой зайче е болезнената мускулатура на лицето, предизвикана от задължителни усмивки.
Джърмейн Гриър
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
30
Следваща