Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице" - страница 11
Всичко, което е необходимо, за да се развали магията на инерцията и разочарованието, е това: "Действай така, сякаш е невъзможно да се провалиш." Това е талисманът, формулата, правилната команда, за да обърнеш лице от провала към успеха.
Дороти Бранд
Красотата винаги е обречена. "Лошите въоръжени хора са все по-близо". Homo Sap с неговото оръжие, с неговото време, с неговата ненаситна алчност и невежество е също толква отвратителен, че не може дори да разгледа собственото си лице.
Уилям Бъроуз
Ние не можем да видим нищо лице в лице; нашето най-добро виждане е само ровичкане на сляпо с края на пръстите в претъпкан джоб.
Самюел Бътлър
Винаги гледай хората в лицето, когато се обръщаш към тях, както и когато те се обръщат за нещо към теб.
Стоунуол Джаксън
Защо трябва да се опитваме, с цинично намръщени лица, да хлопаме на техните приказни замъци?
Елиза Кук
Живеем във време, което е създало изкуството на абсурда. Това е нашето изкуство. То включва хепънингите, поп арта, лагера и театъра на абсурда... Дали имаме това изкуство, защото абсурдът е патината на отпадъците?... Или сме изправени лице в лице с отчаяното или напротив най-рационалното усилие, идващо от най-дълбоките слоеве на подсъзнанието ни, да спасим цивилизацията от ада и чумата на нейното залежаване.
Норман Мейлър
Едно лице е твърде слабо основание да ни направи щастливи.
Мери Уъртли Монтегю
Лицемерието е да мериш постъпките си не пред собствената си съвест, а пред лицето на другите.
Михаил Пришвин
Смятам, че това, което Саакашвили прави, е плюене в лицето на грузинския народ и плюене в лицето на украинския народ. Как го търпите досега? Той е същият човек, който беше президент на независима грузинска държава. И сега се втурва по площадите и крещи на целия свят: Аз съм украинец! Е, какво, в Украйна няма истински украинци? И Украйна търпи всичко това, разбирате ли? Толкова е тъжно да видя това. Сърцето ми кърви.
Владимир Путин
Чистият въздух ме кара да повръщам. Бих предпочел цяла нощ в лицето ми да димят три пури "Denobili".
Франк Синатра
В резултат на усилията на Америка за прилагане на идеалите на равенство и свобода, чернокожите в Америка са най-свободните и най-богатият черни хора навсякъде по лицето на земята, включително и сред всички народи, които са управлявали от чернокожи.
Дейвид Хороуиц
На двадесет години всеки от нас има лице, дадено му от Бог; на четиридесет - лицето, което ни е дало животът; на шестдесет - лицето, което сме заслужили.
Алберт Швайцер
Написаното е важно, но начинът, по който казвате фразата, и паузата, която я съпътства, изразът на лицето – всичко това е много по-важно.
Арнолд Шварценегер
Колко невинен, колко щастлив, колко наистина възхитителен, дори би бил животът, ако не желаем нищо друго освен това, което може да се намери по лицето на земята: с една дума, нищо друго освен това, което е готово в ръцете ни!
Плиний Стари
Шумоленето на крилете на вдъхновението може да се чуе само там, където лицето е покрито понеже: вдъхновението се ражда от усърдие и точност.
Амос Оз
Ако се чувствате депресирани, не бива да излизате на улицата, защото това ще се види на лицето ви и ще го дадете на другите. Нещастието е заразна болест.
Марта Греъм
Човек винаги може да се оплаква, нали знаете, но да се смеете в лицето на живота, това е много трудно. И за мен великият трагик трябва да бъде и голям комик.
Марта Греъм
Боли ме да говоря за Бога в третото лице.
Мартин Бубер
На лицата на актьорите могат да се прочетат всички не изиграни от тях роли.
Мечислав Шарган
В тъмнината, когато лицата на спътниците се долавят само смътно, е лесно да разказваш за себе си, изпитвайки приятното усещане за безопасност.
Олга Токарчук
Аз имам силиконов бюст, а половината Холивуд - изкуствени лица.
Памела Андерсън
Моето лице никога не ми е харесвало. Лявата страна има хищно изражение, дясната по-дружелюбно.
Ракел Уелч
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
30
Следваща