Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лице"
Смехът е слънце: то прогонва от човешкото лице зимата.
Виктор Юго
Изражението на лицата на жените са по-важни от техните дрехи.
Дейл Карнеги
Цветовете като черти на лицето следват промяната в емоциите.
Пабло Пикасо
Кой вижда правилно човешкото лице: фотографът, огледалото или художникът?
Пабло Пикасо
Аз никога не забравям лица, но във вашия случай с удоволствие ще направя изключение.
Граучо Маркс
На петдесет години всеки има лицето, което заслужава.
Джордж Оруел
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
В човек всичко трябва да е прекрасно: и лицето, и дрехата, и душата, и мисълта.
Антон Чехов
Този, който раздухва пламъците на кавга, в която не участва, няма право да се оплаква, ако искри му попадат в лицето.
Бенджамин Франклин
Ако мъжа има красиви ръце, наистина красиви, той не може да е уродлив отвътре. Ръцете не лъжат, както лицата.
Едит Пиаф
Докато лицето ми е на първа страница, не ми пука какво пишат за мен на седемнайста.
Мик Джагър
Сатирата е вид огледало, където наблюдателите виждат всяко лице, освен тяхното собствено.
Джонатан Суифт
Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз.
Франк Хърбърт
Ако хората не са се научили да си помагат един на друг, човешкият род ще изчезне от лицето на Земята.
Уолтър Скот
Голотата започва от лицето, безсрамието – от думите.
Симон дьо Бовоар
Старостта има повече бръчки на ума отколкото на лицето.
Мишел дьо Монтен
Ако и кучето не иска да дойде при вас, след като ви е видяло в лицето, трябва да се приберете в къщи и да инспектирате собствената си съвест.
Удроу Уилсън
Не гледайте на този свят със страх и отвращение. Чувствайте се свободни да гледате в лицето на това, което ти предлагат боговете.
Морихей Уешиба
Красотата не е на лицето; красотата е лъч в сърцето.
Джубран Халил Джубран
Смел човек е този, който се осмелява да погледне дявола в лицето и да му каже, че е дявол.
Джеймс Гарфийлд
Ако искате картина на бъдещето, представете си ботуш, който стъпва върху човешкото лице и остава там завинаги.
Джордж Оруел
След време ще сме в състояние да дадем на Южна Африка най-големия възможен подарък - едно по-човешко лице.
Стив Бико
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
30
Следваща