Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдба" - страница 9
На нашите палестински съседи ви уверявам, че имаме истинско намерение да уважаваме правото ви да живеете независимо и по достойнство. Вече казах, че Израел няма желание да продължи да ви управлява и да контролира съдбата ви.
Ариел Шарон
Както е известно, хората строят своя живот и определят съдбата си във вечността под влияние на идеи.
Хадън Робинсън
Най-успешните ръководители често са мъже, които са изградили свои собствени компании. По ирония на съдбата самият им успех често носи на тях и членовете на техните семейства лични проблеми с интензивност, рядко срещана от професионалните мениджъри. И тези проблеми правят семейните фирми вероятно най-трудните за работа.
Хари Левинсън
Каквото и да ви донесе съдбата, не се страхувайте да действате.
Херман Мелвил
Нашите негативни житейски ситуации са съществени елементи за изпълнението на предвидената ни съдба. Ако обаче не притежаваме силата на издръжливост, за да преживеем тъмнината на нощта, няма да видим славата на разсъмването.
Чин-Нин Чу
Всеки човек - със собствените си умения, способности и уникалност - може да допринесе за другите и да достави голяма радост на тези, на които съдбата не се е усмихнала.
Шари Арисон
Далече не винаги побеждават тези, които се осмеляват да встъпят в спор със съдбата.
Шарлот Бронте
Романът не е алегория... Това е чувственото преживяване на друг свят. Ако не влезете в този свят, затаите дъх с героите и се включите в съдбата им, няма да можете да съпреживеете, а съпричастността е в основата на романа. Ето как четете роман: вдишвате преживяването. Така че започнете да дишате.
Азар Нафизи
Децата без родители израстват вълци. Аз съм само човек, но човек с необичайна съдба.
Боби Фишер
Винаги съм бил неспособен да приема съдбата и винаги съм отказвал да умра и това ми помогна да оцелея.
Валтер Бонати
Всеки от нас може да изгради собствената си съдба точно така, както иска. Но ни пречат страховете, неверието. Когато изграждате своята реалност, важно е всички около вас да се чувстват добре, тогава цялата Вселена ще ви помогне в това. Като цяло бъдещето е променливо. И всеки човек може да промени бъдещето си.
Виталий Гиберт
Съдбата винаги ти предлага два алтернативни варианта - този, който трябва да избереш, и този, който избираш.
Грегъри Дейвид Робъртс
Ти ни излъга. Ти ни даде фалшива надежда. Вие ни казахте, че бъдещето е нещо, което да очакваме с нетърпение. И най-тъжното е, че повечето деца дори не осъзнават каква съдба ни очаква. Няма да го разберем, докато не стане твърде късно. И все пак ние сме късметлиите. Тези, които ще бъдат засегнати най-тежко, вече си понасят последствията. Но гласовете им не се чуват.
Грета Тунберг
Той е моята съдба. Той ми е сродна душа. Той прониква през цялото ми съществуване. Така че, разбира се, често го пренебрегвам.
Гретхен Рубин
Всички сме еднакви в нещо. Как повече или по-малко контролираме живота си, започвайки да вярваме, че съдбата се подчинява на всяко наше решение. Глупости, разбира се.
Джеймс Макавой
Трябва винаги да утвърждаваме принципа, че хората на този континент сами имат право да решават собствената си съдба.
Джеймс Полк
Колкото и да имаме свободен избор, абсолютната съдба е неизменна. Това, което е предвидено да се случи, става чрез една или друга мярка.
Дж. Р. Уорд
В края на краищата трагедията не дискриминира, така че всички бяха обект на едни и същи капризи на съдбата.
Дж. Р. Уорд
Животът е огромен фарс, а предимството на притежаването на чувство за хумор е, че дава възможност на човек да се опълчи на съдбата с подигравателен смях.
Джордж Гисинг
След време ще видите Съдбата да ви приближава във формата на вашето собствено изображение в огледалото.
Едгар Ли Мастърс
Има само една философия, въпреки че е разделена на хиляди училища, а името й е непоколебимост. Да носиш съдбата си означава да победиш.
Едуард Булвер-Литън
Предполагам, че по ирония на съдбата тайната за превръщането в световна "хиперсила" е толерантността. Ако погледнете историята, ще видите, че великите сили са много толерантни в издигането си до световно господство.
Ейми Чуа
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
30
Следваща