Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдба" - страница 8
Прекраен момент в живота е, когато можеш сам да избираш съдбата си.
Джон Траволта
Обичайте враговете си, защото те са инструментите на вашата съдба.
Джоузеф Камбъл
Съдбата играе жестока игра. Трябва или да играете по нейните правила, или да я накарате да играе по свои собствени.
Дон Аминадо
В недалеко бъдеще ще настъпи прелом, който крайно ме безпокои и ме заставлява да треперя за съдбата на моята страна... Преходът към власт на корпорациите неизбежно повлича със себе си продажности и разложение във висшите органи на страната, и капиталът се стреми да утвърди своето владичество, играе с най-тъмните инстинкти на масата, след това всички национални богатства се съсредоточават в ръцете на не много избрани, - а тогава настъпва и края на републиката. (казано малко преди смъртта на Линкълн)
Ейбрахам Линкълн
Съдбата не приема оправдания.
Зигмунд Фройд
Аз не искам да предсказвам своята съдба, твърде млад съм за това.
Куентин Тарантино
Не измервам историческия процес с критерия на личната съдба.
Лев Троцки
Човек трябва да знае съдбата си. Ако не я разпознае, той е изгубен. Считам, че веднъж, два пъти, дори най-много три пъти съдбата ще посегне и ще потупа човека по рамото. И ако той има въображение, ще се обърне и тя ще му посочи кое разклонение на пътя да поеме; а ако има и смелостта - ще го поеме.
Джордж Патън
Когато нямаше повече какво да губя, получих всичко. Когато престанах да бъда този, който бях, преоткрих себе си. Когато разбрах какво е унижение и въпреки това продължих напред, осъзнах, че съм свободен да избирам съдбата си.
Паулу Коелю
Географията е съдба.
Абрахам Вергезе
Има странен синхрон в начина, по който паралелните животи се обръщат, за да се докоснат един друг, да променят посоката си и след това да се приближат отново и отново, докато не се свържат и задържат каквото и да беше това, което съдбата е възнамерявала да се случи.
Ан Рул
Съдбата е като река: тече, тече направо, но се извива...
Анатолий Иванов
Интересно е, че имената определят нашите съдби или съдбата ни бута кум това, да избираме определени имена?
Мишел Моран
Силата е да поеме отговорността за собствената си съдба, а не да чакаш другите да го направят. Не е нужно да псуваш, да пиеш и да биеш хората и да убиваш чудовища. Позволено ти е да плачеш и да се грижиш за деца, да готвиш и да разбиваш сърцето си, да се обличаш, да излизаш и да забременееш. Но когато трябва да се вземат решения, силният характер ги взема и не чака някой друг.
Мър Лафърти
В живота ти правиш избор и взимаш решения, но в живота има и такова нещо, като съдба.
Наоми Уотс
Съдбата на барабаниста е да гледа три задници, стоящи пред теб.
Ринго Стар
Зайците се нуждаят от достойнство и най-вече от воля да приемат съдбата си.
Ричард Адамс
Хората в малките градове, много повече, отколкото в градовете, споделят съдба.
Ричард Русо
Никога да отдавай своето лидерство, понеже лидерството над твоят живот и контролът на съдбата ти е нашата най-свещена и свята отговорност пред Бог.
Робърт Шулър
Работници от моята страна, имам вяра в Чили и нейната съдба.
Салвадор Алиенде
Човек, който се противопоставя на съдбата е любимо зрелище на боговете.
Сергей Лукяненко
Без значение каква е била историята ви, вашата съдба е това, което създавате днес. Какво ще създадете?
Стив Мараболи
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
30
Следваща