Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдба" - страница 4
Когато казваме, че постоянството на конкуренцията е осигурено от съдбата, имаме предвид, че индивидуалната свобода е толкова гарантирана. Единственото нещо, към което съдбата ни обвързва, е свободата.
Джон Бейтс Кларк
Най-доброто е да вярвате в съдбата, но това е и най-трудно.
Джуандзъ
Съдбата се смее на вероятностите.
Едуард Булвер-Литън
Мечтаем да си дадем надежда. Да спреш да мечтаеш - е, това е да кажеш, че никога не можеш да промениш съдбата си.
Ейми Тан
Ако не можете да промените съдбата си, променете отношението си.
Ейми Тан
Животът е твърде ценен, че да го оставиш на съдбата...
Валтер Мьорс
Не разбирам как може една жена да излезе от вкъщи без да се е нагласила - дори само от учтивост. Никога не знае, може би това е денят, в който ще има среща със съдбата. И е най-добре да е възможно най-хубава пред съдбата.
Коко Габриел Шанел
Нищо друго не ми доставя повече щастие от това да се опитам да помогна на възможно най-много уязвими в това общество. Това е цел и съществена част от моя живот - това е вид съдба. На всеки, който в беда ме повика, аз ще се притичам - където и да съм.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Да си евреин е съдба.
Вики Баум
А завръщат се всички, без най-добрите за нас. Най-добрите и верни жени най-често ги няма. Всички връщат се, но без най-нужните. Аз на съдбата не вярвам, а на себе си – още по-малко.
Владимир Висоцки
Късметът е просто друга дума за съдба ... или си градиш своята собствена сам, или си прецакан.
Джон льо Каре
Голямата душа никога не е самотна. Колкото и съдбата да й отнема приятелите, тя в края на краищата винаги си ги създава.
Ромен Ролан
Сигурността като цяло е илюзия, а спокойствието не е човешка съдба.
Оливър Уендъл Холмс — младши
Да бъдеш герой значи да се сражаваш и против всесилната съдба.
Стефан Цвайг
Колелото на съдбата се върти по-бързо от крилата на вятърната мелница и тези, които вчера са били на върха, днес вече се валят победени в праха.
Мигел де Сервантес
Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново... Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.
София Лорен
Съдбата е най-гениалният поет.
Стефан Цвайг
Смъртта ни заобикаля през цялото време, смъртта е съдбата на цялото човечество. Сега се водят войни, хората умират в ужасни страдания и ние трябва да се научим да бъдем спокойни по отношение на собствената си смърт, защото в нея виждаме как възниква живот, вечен живот.
Антоний Сурожски
Географията е съдба.
Наполеон Бонапарт
Смъртта превръща живота в съдба.
Андре Мороа
Най-благородния от всички известни човешки видове страхове - страхът за съдбата на друг.
Ръдиард Киплинг
Който веднъж е жестоко ранила съдбата, той завинаги остава лесно раним.
Стефан Цвайг
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
30
Следваща