Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдба" - страница 3
Историята ни предупреждава, че обичайната съдба е новите истини да започват като ереси и да завършват като суеверия.
Томас Хъксли
Да, Европа, от Атлантика до Урал, Европа, цялата Европа е тази, която ще реши съдбата на света.
Шарл дьо Гол
Ние творим нашия собствен живот и го наричаме съдба.
Бенджамин Дизраели
На мен ми се нравят безумци. А още повече ми се нравят безумци, умеещи да управляват собствената си съдба.
Венсан Касел
Вие никога няма да намерите по-добър спаринг партньор, от превратностите на съдбата.
Голда Меир
За мен съдбата означава да не се притесняваш.
Джон Дюи
Не бих могъл да почувствам някак по-самотна пустота, бях лишен от вяра или бях пропуснал съдбата си в живота...
Джоузеф Конрад
Има периоди в живота, когато съдбата, обстоятелствата и даже хората са благосклонни към нас. Не трябва да се вълнувате. Ще мине.
Жул Ренар
Човечност е способността да участвате в съдбата на другите хора.
Имануел Кант
Хората смятат, че съдбата е това, което трябва да се случи. Всъщност съдбата е нещо, което не бива да се случва.
Куентин Тарантино
Човекът създава съдба.
Лион Фойхтвангер
Възпитанието е велико дело - от него зависи съдбата на човека.
Висарион Белински
Където розите, и тръните са там - такъв е на съдбата ни законът.
Николай Некрасов
Съдбата на Земното семе е да се вкорени сред звездите.
Октавия Е. Бътлър
Бурната съдба може да бъде компенсация за лична посредственост.
Ромен Гари
Дори и най-благоприятните обстоятелства и желанието за помощ ще бъдат безполезни, ако самата нация не победи и не изкова собствената си съдба със собствена борба.
Степан Бандера
Съдбата е лъжа. Съдбата е оправдание за зверството. Това е средството, с което убийците се въоръжават срещу порицание. Това е дума, предназначена да застане на мястото на етиката, отричайки целия морален контекст.
Стивън Ериксън
Всички ние се подчиняваме на съдбата. Ние трябва да действаме така, сякаш не е така или да умрем от отчаяние.
Филип Пулман
Винаги съм се опитвала да обясня, че демокрацията не е перфектна. Но ти дава шанс да оформиш собствената си съдба.
Аун Сан Су Чи
Какво е това съдба? Когато на един коловоз един срещу друг се движат два влака. Носят се летейки с огромна скорост през нощта, не подозирайки, че е възможно катастрофа. И все пак те не се сблъскват. Защо? Очевидно не е съдба!
Юрий Никулин
Споделих съдбата на много работещи майки; Чувствах се виновна като тях.
Валери Трирвайлер
Ако твоята съдба не предизвиква в теб смях... - значи, ти не си разбрал шегата.
Грегъри Дейвид Робъртс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
30
Следваща