Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съдба" - страница 27
Съдбата на свободните институции, бъдещето на демокрацията и свободата винаги ще бъде несигурна, докато народните маси остават невежи и изостанали.
Лусио Викторио Мансиля
Тогава моите четири години в Русия завършват драматично: с изключване по съветски образец по учебник. Аз съм първият западен щатен кореспондент, който преживява тази съдба след края на Студената война. Аз съм зашеметен. Но моето изгонване не е изненада, мисля си. Това е нещо, което винаги съм приемал като реална, макар и пресилена възможност.
Люк Хардинг
Да си студент беше лукс, който по ирония на съдбата рядко се оценява от студентите: да ти е позволено да четеш и пишеш по цял ден.
М. Л. Лонгуърт
Това е съдбата на всички създатели: те се влюбват в своите творения.
Майкъл Грант
Вашата семейна история не трябва да се превръща във ваша лична съдба.
Майкъл Грегър
Смятам, че съдбата ни прати много навреме Левски като контрапункт, като поанта на това, което се случва по-късно в България, където търговците стават по-важни, където успехът се измерва с пари. И това не е нещо ново, това е т. нар. историческо съвремие.
Андрей Пантев
Най-скъпия подарък който ни прави съдбата са хората, за които казваме - Благодаря ти че те има!
Ерсин Тезджан
Само сърцето е това, което ни движи и определя ходовете на съдбата ни.
Исабел Алиенде
Беше се научила никога да не поглежда назад, никога да не дава на съдбата втори шанс да я ритне в зъбите.
Линда Хауърд
Преди да хвърлите предизвикателството към съдбата, погледнете й в очите – може и да се съгласи на компромис.
Валентина Беднова
Съдба на всичко живо е: да подлежи то на промяна.
Никола Боало
Единственото спасение срещу неумолимостта на съдбата е да се върви срещу нея. Така поне на човек му остава шансът на случайното разминаване.
Павел Вежинов
Ръцете на добра жена, обвити около врата на мъжа, са спасителен пояс, който съдбата му е хвърлила от небето.
Джеръм К. Джеръм
Ако АЗ съм успяла да стана негово МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ и БЪДЕЩЕ .. ТОЙ е МОЙ !!! И все пак, ако някоя жена успее да го откъсне от мене, то НЕ тя ще ми го отнеме, а аз сама ще го отнема от себе си, защото НЕ ще му бъда достатъчно нужна. Значи НЕ съм била достатъчно крепко вплетена в корените на мислите му, на съдбата му, на дните му. Би трябвало най-сетне да стигна до тая проста истина.
Блага Димитрова
Но колкото и удивителна да е нечия съдба, тя изглежда такава само за ония, които я гледат отстрани.
Морис Дрюон
Най-големите ми подаръци от съдбата бяха моят ум и това, че се родих в бедност.
София Лорен
Алà не трябва вече да се молим; с желязо вие призовавайте съдбата! Във вашите ръце е на Цезаря величието днес.
Лукан
Какво да првиш? Че то е неразумно да обвиняваш хората или съдбата. Когато си видял борбата, – да беше я подел, макар и да е трудно.
Николай Некрасов
Съдбата ту ласкае, ту пък хапе – както й хрумне.
Плавт
В благàта, изпращани от съдбата, ни е приятно и придобиването, и използването им; а в благàта, произхождащи от добродетелите, са ни приятни действията. Първите предпочитаме да получим от другите, а вторите предпочитаме сами да си вземаме от другите.
Плутарх
Сигурен съм, че най-простото обяснение е, че няма Бог. Никой не е създал Вселената и никой не направлява нашите съдби. Това ме води до дълбокото схващане, че вероятно няма небе и няма отвъден живот. Ние имаме само този живот да оценим великия замисъл на Вселената, за което аз съм изключително благодарен.
Стивън Хокинг
Син на Фортуна е." (Фортуна е римска богиня на съдбата) - "Fortunae filius est.
Хораций
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
30
Следваща