Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава" - страница 9
Не след дълго цялата повърхност на тази страна ще бъде насочена за онези нерви, които трябва да разпространяват, със скоростта на мисълта, знания за всичко, което се случва в цялата земя, което всъщност прави един квартал на цялото държава.
Самюъл Морз
Украинският народ може да получи независима държава само чрез собствената си борба и труд.
Степан Бандера
Богатите са поставили своите роби във висшите сфери на държавата. Банките са частна собственост. Те се интересуват единствено от печалбите. Те нямат интерес към общото благо.
Стефан Хесел
Ако трябваше да обобщя Базелския конгрес с една дума - която ще се пазя от произнасяне публично - тя би била следната: В Базел аз основах еврейската държава. Ако днес го кажа на глас, ще ми отговорят всеобщ смях. Ако не след 5 години, със сигурност след 50, всеки ще го разбере.
Теодор Херцел
В повечето държави е по-трудно да получите лиценз за вашето куче, отколкото да купите голяма котка. В момента в щата Тексас има повече тигри, отколкото в цяла Индия.
Типи Хедрен
Мисля, че сме загубили браздата си като държава. Една от причините беше атаката на 11 септември. Отпаднахме от играта си. От страна, която винаги е изнасяла надежда, започнахме да изнасяме страх.
Томас Фрийдман
Обичам Америка. Мисля, че това е най-добрата държава в света. Но също така мисля, че не сме склонни към нашия сос.
Томас Фрийдман
Може да се каже, че живеем във вътрешно глобализирана държава.
Улрих Бек
Изглежда арабските държави не се справят добре с осигуряването на собствения си народ, така че не съм сигурен защо изведнъж ще развият способност да помагат на палестинците.
Уолтър Ръсел Мийд
Това, за което не съм се извинил, е оригиналната концепция за стремеж да се постигне справедливост за всички южноафриканци чрез концепцията за националните държави.
Фредерик де Клерк
Мангалор, крайбрежният индийски град, в който живеех до почти 16-годишна възраст, сега е процъфтяващ град на молове и кол-центрове. Но през 80-те години той е бил провинциален град в социалистическа държава.
Аравинд Адига
Никога не съм се справял много добре като имигрант. Живял съм в няколко държави и навсякъде съм бил катастрофа.
Аравинд Адига
Но има едно нещо, с което изобщо няма да правим компромиси: що се отнася до сигурността на израелските граждани и държавата Израел, няма да има компромиси - не сега и не в бъдеще.
Ариел Шарон
Нетаняху се притиска лесно, изпада в паника и губи сетивата си... за да управлява държава като Израел, лидерът трябва да има разум и преценка и стоманени нерви, две черти, които той няма.
Ариел Шарон
Като евреин, моята историческа отговорност е да защитавам еврейския народ. Чувствам тази отговорност за оцеляването на еврейския народ. Няма да приемем решение на никой друг относно сигурността на държавата Израел. Това е нашата роля и само нашата роля.
Ариел Шарон
Ако има сериозен палестински министър-председател, който полага 100 процента усилия за прекратяване на тероризма, тогава можем да имаме мир. Всяка страна трябва да предприеме стъпки. Ако терорът продължи, няма да има независима палестинска държава. Израел няма да го приеме, ако терорът продължи.
Ариел Шарон
Като човек, който участва във всички войни на държавата Израел, видях ужаса от войните. Видях страха от войните. Видях моите най-добри приятели, убити в битки. Два пъти бях тежко ранен.
Ариел Шарон
Израел е прекрасна страна. Това е красива страна. Наше е. Но това е държава с 10 000 проблема, които трябва да решим и да се справим.
Ариел Шарон
Израел е единствената държава в света, която е готова да направи отстъпки, въпреки че не е загубила нито една война.
Ариел Шарон
Преди десет години ние бяхме разглеждани като практически фалирала държава, но днес сме жизнена демокрация. Можете спокойно да се разхождате по улиците на Богота в наши дни.
Хуан Мануел Сантос
Никога няма да ме чуете да отричам други държави.
Хуан Мануел Сантос
Две условия за самоподдържащ се растеж са една държава да е придобила кадрови местни предприемачи и администратори и, второ, че е постигнала адекватни спестявания и облагаем капацитет.
Артър Луис
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
30
Следваща