Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава" - страница 8
Загрижен съм, когато определени движения или държави са изолирани от международния диалог, защото тогава нямаш начин да им повлияеш.
Марти Ахтисаари
Политиките на никоя държава не са вечни; те варират. Хората остаряват и ново поколение идва на власт. След една година правителството може да изглежда различно. Не можеш да им повлияеш, ако не говориш с тях.
Марти Ахтисаари
Никой не иска никоя държава да има ядрени оръжия.
Мохамед ел Барадей
Управлението на държава е като управление на компания по много начини. Може да включва по-сложни въпроси, но едни и същи умения.
Мохамед ел Барадей
Държавата е и винаги е била единственият голям враг на човешката раса, нейната свобода, щастие и прогрес.
Мъри Ротбард
Не мисля, че съм гражданин на света; Аз съм много гражданка на моята държава. Но моята страна е тясно свързана с други части на света и се влияе от това, което се случва там.
Надин Гордимър
В своя глобален еклектизъм те признават, че нито едно общество, никоя държава или континент не могат да предположат да създадат истински човешка култура за света.
Надин Гордимър
Великобритания и САЩ не биха могли да бъдат построени днес без помощта на Африка. Всички ресурси, взети от Африка, включително и човека, са изградили тези държави днес! Така че, когато се опитват да отстъпят, ние не трябва да сме в защита.
Нгози Оконджо-Ивеала
Никога не съм искал да сменям държавите; това е нещо, което е част от мен.
Новак Джокович
Докато в западните страни конституцията просто трябваше да гарантира правата на съществуващо гражданско общество и култура, в Русия тя също трябваше да ги създаде. Тя трябваше да образова обществото – и самата държава - в ценностите и идеите на либералния конституционализъм.
Орландо Файджис
Трудно е да си малцинство. Хората ви гледат по различен начин, сякаш не принадлежите и не мисля, че много хора осъзнават колко трудно е да живееш като малцинство. Там, откъдето идвам, се учим да се толерираме един към друг. Независимо дали някой е от китайски или малайски произход, важното е, че сме част от една и съща държава, един и същ свят.
Андреа Хирата
От крепост на световният прогрес САЩ постепенно се превръща в полицейска социалистическа държава.
Павел Дуров
Човечеството се намира в робство на организирани престъпни групи наричащи себе си държави.
Павел Дуров
Финландия е богата държава. Какво имат? Взеха телефони Нокия и шперплат. Как станаха толкова богати? Защото те са свободни.
Патрик О'Рурк
Държавата е фалирала институция. Единствената алтернатива на тази фалирала "хуманистична" система е богоцентрично правителство.
Раусас Дж. Ръшдуни
Една вяра, един закон и един стандарт на справедливост не означават демокрация. Оттогава ереста на демокрацията причинява хаос в църквата и държавата... Християнството и демокрацията са неизбежни врагове.
Раусас Дж. Ръшдуни
По подобен начин проблемът с правата на държавата при разпореждането с наследствата, оставени от индивидите, представлява социални аспекти от първостепенно значение.
Рене Касен
Промишлеността се разглеждаше изцяло инструментално от партията, държавата и военните, по отношение на способността й да осигури сухожилията на войната... Бизнес общността се характеризираше с отбранителен опортюнизъм пред лицето на държавната власт.
Ричард Овъри
Това, че демократизацията никога не се е приближила отблизо до своите теоретични граници, нито в управлението на държавата, нито в управлението на други институции, се разкрива в трите велики исторически движения към демократизиране на държавата.
Робърт Дал
Демократичният процес при управлението на дадена държава не е задължително засилен чрез демократизиране на спомагателни части от процеса.
Робърт Дал
Опитът на демократичните страни с най-напредналите икономики също ни казва, че не се е появил нито един модел, нито дори доминиращ модел; и това, което се появи, е продукт на специалните характеристики и уникалната история на всяка държава.
Робърт Дал
Тогава изглежда очевидно, че търсенето на решения на проблемите, породени от преобладаващо частно пазарно ориентирано общество, е било и ще продължи да бъде основен елемент в политическия дневен ред на всяка демократична държава.
Робърт Дал
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
30
Следваща