Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава" - страница 4
Ако искате да изградите социализъм, изберете държава, която няма нищо против.
Ото фон Бисмарк
Русия ще стане свръхмощна държава само благодарение на това, че хората ще се научат да се обичат сами себе си. В това ме убеждава руската литература и руските филми.
Рей Бредбъри
Първият принцип на цивилизованата държава е, че властта е легитимна само когато е по договор.
Уолтър Липман
Опитваме се да изградим по-приобщаващо общество. Ще направим държава, в която никой не е изоставен.
Франклин Делано Рузвелт
Контролирайки нефта, вие контролирате цели държави; контролирайки храната, вие контролирате народа.
Хенри Кисинджър
В политиката е необходимо или да предадем нечия държава или електората. Предпочитам да предам електората.
Шарл дьо Гол
Тогава държавата, независимо дали е примитивна, феодална или търговска, е организацията на политическите средства.
Албърт Джей Нок
Според мен има решение, свързано с демокрацията, защото демократичните правителства са подчинени на волята на хората. Така че, ако хората искат, всъщност можете да създадете международни институции чрез демократичните държави.
Джордж Сорос
Точно както процесът на отмяна на националната забрана на алкохола започва с отделни държави, които отменят своите собствени закони за забрана, така и отделните щати сега трябва да поемат инициативата по отношение на отмяната на законите за забрана на марихуаната.
Джордж Сорос
Ние вярваме, че държавата е способна да разбере нуждите на нацията; така че. държавата трябва да участва в администрацията и ръководството на университета.
Ернесто Че Гевара
Само промяната на международната сцена, кризата в залива и силната, твърда позиция на САЩ срещу агресията между две арабски държави създадоха реалности, довели до Мадридската мирна конференция.
Ицхак Рабин
Търпимостта в държавата е признак на равновесие на силите.
Клод Адриан Хелвеций
Аз не плащам данъци. Аз позволявам на държавата да ги взима.
Крис Рок
Мнозина кой знае защо мислят, че несправедливите завоевания позорят държавата много по-малко, отколкото кражбите на отделни лица.
Клод Адриан Хелвеций
Любовта към отечеството е съвместима с любовта към целия свят. Народът, придобил светлината на знанието, не нанася вреда на своите съседи. Напротив, колкото държавите са по-просветени, толкова повече те си обменят една с друга идеи и толкова повече се увеличава силата и действеността на световния ум.
Клод Адриан Хелвеций
Държавата е организация, която предоставя най-скъпите услуги с най-ниско качество.
Макс Вебер
Ако искате да знаете как либертарианците гледат на държавата и на всяко нейно деяние, просто мислете за държавата като за престъпна група и всички либертариански нагласи логично ще станат на мястото си.
Мъри Ротбард
Либертарианците смятат държавата за върховен, вечен, най-добре организиран агресор срещу лицата и имуществото на масата на обществото. Всички държави навсякъде, независимо дали са демократични, диктаторски или монархични, независимо дали са червени, бели, сини или кафяви.
Мъри Ротбард
Ти не принадлежиш нито на Бог, нито на държавата, нито на мен. Ти принадлежиш на себе си и на никой друг.
Ориана Фалачи
Как смеете някоя държава или група от хора да направят повече. Или по-малко.
Робърт Нозик
Що се отнася до буржоазната държава, в настоящия момент ние се стремим да я преодолеем, да я свалим... Нашата цел е тотален, научен, марксистки социализъм.
Салвадор Алиенде
Белгия смята, че колкото и голяма да е опасността, която една държава може да претърпи по системата, която искаме да установим тук, тази държава трябва да изпълнява своя дълг.
Анри Лафонтен
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
30
Следваща