Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава" - страница 29
Присъни ми се кошмар: бюрокрацията прераснала в държава, където неотдавна е била ликвидирана неграмотността.
Станислав Йежи Лец
Жената, която много мъдро би могла да управлява цяла държава, още утре ще си намери господар, комуто и десет кокошки не могат да се поверят да ги наглежда.
Жул Мазарен
...Когато изчезне класовото господство, няма да има и държава в днешния политически смисъл на думата...
Карл Маркс
Държавата не може да бъде на автопилот толкова дълго време, особено в такъв решителен период за страната.
Михаил Миков
Понякога не разбирам защо евреите се нуждаят от собствена държава, нали всички те трябва да бъдат изловени от Гестапо и наказани за борбата си срещу Хитлер? (Всъщност тук Гео Милен е вдъхновител на книгата на Хитлер, тъй като той се опитва да каже, че това е неговата, тоест Моята борба, а не тяхната борба.
Гео Милев
Въпреки съюзническите сила или подкрепа нито една велика силa или държава не би уважавала една друга държава, която е престанала да бъде военен фактор или е военен фактор заради физико-географското си разположение, а няма военна мощ.
Михо Михов
...За мен политиката винаги е действие и намерение по повод на властта. А властта трябва да се упражнява не в свое име, а в името на държавата.
Михо Михов
Струва ми се, че единственото масово чувство, изразено от българския народ към чужда държава, е това спрямо СССР и то най-меко казано е чувство на неприязън (...) Постепенно антисъветската вълна стихна и чувството на ненавист премина в апатия. За огромното мнозинство от хората България е "продадена" на СССР завинаги и докато съветската държава съществува, нищо не може да бъде променено.
Георги Марков (писател)
Комунистът е човек, който мечтае държавата да го направи буржоа.
Николас Гомес-Давила
Съгласен съм държавата да ми е мащеха, но аз да съм Мара Пепеляшка.
Жарко Петан
Пословицата казва, че вълка няма да го удържиш за ушите, но гражданите и държавата само за ушите следва да се води, без да се подражава на тези, които поради невежеството си и некадърността си в изкуството на словото, прибягват до далече по-пошли и по-низки методи, обръщайки се вместо към слуха, към телата и кесиите.
Плутарх
У другите народи има "джентлмен", има "денди" или кой знае още какво. Ние имаме само хашлак. Ала светът не помни да е съществувала някога и процъфтявала държава от хашлаци...
Димитър Подвързачов
За героите, които споменахте. Тук вече беше повдигнат въпросът за Украйна. Искаш ли десетки такива да тичат по площадите ни, извинявай Саакашвили? Ето тези, които посочихте, това е Саакашвили, само в руското издание. И искате такива Саакашвили да дестабилизират обстановката в държавата? Искате ли да се тревожим от един Майдан на друг? За да имаме опити за държавен преврат? Минали сме през всичко това и преди. Искате ли всичко обратно? Сигурен съм, че абсолютното, преобладаващо мнозинство руски граждани не искат и няма да го допуснат.
Владимир Путин
Олимпийският медал не може да се сравни с нищо. Както и орденът за заслуги към държавата. Слагам ги на един пиедестал. Радвам се, че ги имам, защото аз съм бил винаги честен към българите.
Боян Радев
В държавата следва ясно да се различава аритметичното болшинство от политическото мнозинство.
Антоан дьо Риварол
Държавата ни ще изпадне в критично състояние на границата на оцеляване. Когато е на ръба, духът на превъплътения Давид, тогава неин водач, ще я спаси. В негово лице България ще даде на света значим политик. Той ще направи много за страната и за Европа.
Слава Севрюкова
Това ще са нелеки изпитания. Страната ни ще е пред опасност от загуба на държавността. Ударът обаче няма да се приеме толкова страдалчески от народа, защото границите между държавите в ония години ще са размити...
Слава Севрюкова
В общества, които страдат, се раждат повече хора с лидерски качества. Природата ги произвежда такива, за да могат да оцеляват. Ако държавата работи с тези деца, след време ще има сериозен ръководен потенциал.
Цветан Семерджиев (професор)
Превърнахме се в държава, която живее с протегнати за милостиня ръце.
Марко Семов
"Признавам, че футболът ни е в нокдаун, но пък държавата ни е в нокаут." (след срамната загуба на националния ни отбор по футбол от Чехия с 0:6)
Иван Славков
"Аз наблюдавам в последните седмици много внимателно медийната среда, и постоянно имам усещането, че живеем в държава на скандали и всички ходят оцапани. И аз, като гражданин на републиката никак не харесвам подобна среда...” - сред непрестанни обвинения, че не взема мерки в ролята на министър-председател, 12 Юли 2006, mediapool.bg.
Сергей Станишев
"Модерните държави осъзнават, че е в техен интерес да следват общоприетите международни норми на поведение дори с цената на отказ от националния си суверенитет!" - казано на лекция на Петър Стоянов в Клуба за световна политика в Сан Франциско, 01 септември 2000.
Петър Стоянов
Предишна
1
...
27
28
29
(Текуща)
30
Следваща