Цитати на тема "Държава" - страница 28
Коалиция ГЕРБ-СДС оставаме заедно! Трябва да имаме самочувствие за свършената работа. Видяхме, че от коалицията,,Да, България" и БСП изтичат писма за разпределяне на постове. ИТН се сгромолясаха – от любимци на народа стигнаха до дъното. Най-позорен е резултатът на БСП. Но с цялата си наглост те се държат като хора, които едва ли не са спечелили изборите. Единственото, което имат повече от ГЕРБ, е самочувствие без покритие."Промяната" ще е такава подмяна, че после няма да могат да ги намерят с откраднатите пари и задълженията на държавата!Социолозите не познаха резултата, защото нямат алгоритъма на машините. Ако не беше,,дружбата" им с фирмата - организатор на изборите, първите нямаше да бъдат първи. Видяхме клатушкащи се пияни министри - с торбички като тази на президентския съветник Пламен Узунов. Целта е разграждане на държавността и заграбване.
Бойко Борисов
...Веднага след 10 ноември се закриха всички клубове. Според мен това бе продиктувано от страха интелигенцията да не се събира, да не общува, да не обменя информация, да не мисли. Известно е, че творците с това са опасни, те никога няма да извадят нож като мутрите. Аз постоянно имам нужда да се събирам с колеги, за да ми олекне на душичката. Липсата на възможност за общуване сред творците е гибелна за изкуството. Дори вече започвам да вярвам в предсказанието на една италианка, която каза, че през 2006 г. вече няма да се говори за такава държава България. Ето, вижте какво става - някои хора забогатяват страшно, толерират престъпността, защото понякога участват в нея. Наникъде отива тази страна.
Доньо Донев