Цитати на тема "Държава" - страница 27
В това е нашата вина, нашият грях, че бяхме толкова добри, толкова доверчиви, затова другите правеха с нас всичко, каквото поискат. ...Минаха тия години. Вече не се оставям да ме залъгват с приказки, че на другите им било по-зле, а аз съм се отървал леко... Няма да допусна да ме убеждават, че стига да дишаш и да имаш за ядене, всичко е наред. Не вярвам вече в нищо, нито в Господа, нито в държавата, нито в смисъла на живота, и в нищо няма да повярвам, докато не почувствам, че ми се зачита правото ми на живот... Няма да отстъпя, докато не почувствам, че живея истински, а не получавам чуждите остатъци.
Стефан Цвайг
Здравият брак се основава върху отговорности, върху задължения, а не само върху чувство на любов. Чувството – това е награда. За да се събудиш сутрин с чувство на любов, то ти трябва да го заслужиш поне предната вечер. Тези бракове, в които съпрузите се осланят само на своите чувства, са обречени на разпад. Чувството на любов, като всяко чувство, е изменчиво, и ако съпрузите се събират и развеждат всеки път, когато ги завладее ново чувство, то ние не бихме имали нито семейства, нито държава, нито общество, а ще бъдем съвкупност от егоистични и при това много нещастни самостоятелно съществуващи живи организми, при това непригодни за никаква сериозна работа. Някой добре е казал, че както и всичко останало, за което си струва да се борим, бракът изисква ежедневна работа и изпълнение на поетите от всеки задължения! Тогава с времето ще расте и чувството на любов.
Михаил Немнонов
Започваме съдебни дела, да помагаме на хората, станали жертва на режима на Румен Радев и Бойко Рашков. Ще се борим за демокрацията. За всички става ясно как са спечелени "най-честните избори", с най-ниската избирателна активност за всички времена. Всичките машинации и терор по изборите бяха направени, за да може сега в парламента да текат седянки. Такова безобразие, толкова ниско продаваемо шоу никога не е било. Кадрите на БСП и ДПС отдавна са назначени и сега се борят да ги узаконят под някаква форма. ДПС уж няма да са във властта, но ще си работят заедно. Не знам Христо Иванов как се чувства в една кошница с всичките тези хора, които уж са нещо ново, а са все стари политици. Хората сега може и да ги лъжат, но накрая ще страдат, защото икономиката на държавата тръгва стремглаво надолу.
Бойко Борисов