Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава" - страница 26
В бъдеще... закупуването на фонд от една държава ще бъде подобно на закупуването на фонд в Айова или фонд от Масачузетс.
Майкъл Портър
Има една немска поговорка: "Който се ражда беден, умира глупав." Без да си въобразяваме, че това е нещо преднамерено, програмирано, няма съмнение, че онези народи, държави и даже континенти, които са бедни, просто са обречени на глупост.
Андрей Пантев
Аз самият съм син на имигрант и отлично разбирам какво представлява неофициалният договор между един имигрант и държавата. Просто казано, имигрантът се съгласява на асимилация, приема да се подчинява на законите на страната и да уважава, дори и ако не харесва, културата и. Задължението на държавата е да му предостави работа и възможности, да поддържа ред, при който имигрантите могат да се развиват и дори да преуспеят.
Майкъл Катакис
Много и премного се раждат: за излишните бе измислена държавата.
Фридрих Ницше
Човекът започва там, където свършва държавата.
Фридрих Ницше
Висшето образование в България се нуждае от повече инвестиции от страна на държавата и частния сектор и ограничаване на броя на обучаемите. Само по този начин ще се повиши качеството на обучение.
Антоанета Василева
Свободата е основата на демократичната държава.
Аристотел
Държавата – това не съм аз!
Аркадий Давидович
Макар да има много причини, поради които една държава се впуска във война, основната й цел може да бъде резюмирана като: осигуряване продължаването на своята политика срещу напора на противниковата страна, която преследва противоположна политика. В човешката воля лежи източникът и движеща сила на конфликта.
Базил Лидъл Харт
Между капиталистическото и комунистическото общество лежи период на революционно превръщане на първото във второто. На този пероид съответства политически преходен период и държавата през този период не може да бъде нищо друго, освен революционна диктатура на пролетариата.
Карл Маркс
Държава е това, държавните работи никой не може ги разбра...
Азиз Несин
Западните покрайнини са дадени на Сърбия, то тогава няма държава Сърбия, не защото някой твърди, че там живеят сърби, а като стратегическо наказание на България. Даже има една статия от Джеймс Баучър, който гневно казва: "Да дадеш западните покрайнини на Сърбия, за да не бъде нападната от България, това е все едно да дадеш графство Кент на Германия, за да не бъде нападната от Англия."
Андрей Пантев
Всяка държава, която има само сухопътна войска, има една ръка; а ако има и флот – има вече две ръце.
Петър I
Гонете си дивите зверове, колкото ви е угодно: това забавление не е за мен. Аз съм длъжен извън държавата да преследвам дръзкия враг, а в държавата своя да укротявам дивите и твърдоглави поданици.
Петър I
Управниците са смъртни, държавата е вечна.
Публий Корнелий Тацит
Очевидно е, че от 1924 до 1953 г. страната, ръководена тогава от Сталин, се превърна от аграрна в индустриална... Управлението на Сталин определено имаше положителни страни. Те обаче са постигнати на твърде висока цена. Имаше репресии. Това е факт. От тях пострадаха милиони наши съграждани. И този начин на управление на държавата, постигане на резултати е недопустим. Невъзможно е... Разбира се, през този период се сблъскахме не просто с култ към личността, а с масови престъпления срещу собствения си народ. Това също е факт. И не трябва да забравяме за това.
Владимир Путин
Кой управлява държавата, докато вие и президентът на Русия спите? Редуваме се да спим. Всичко е под контрол, без съмнение.
Владимир Путин
Той направи уникално нещо. Той създаде държава на територия, където никога не е имало държава. Казахите не са имали държавност.
Владимир Путин
Ислямска държава не само представлява пряка заплаха за тях, но и осквернява най-голямата световна религия – исляма, с нейните кървави престъпления.
Владимир Путин
Ако някой реши да унищожи Русия, ние имаме законното право да отговорим. Да, за човечеството това ще бъде глобална катастрофа. За света това ще бъде глобална катастрофа. Но все пак, като гражданин на Русия и глава на руската държава, искам да си задам въпроса: защо ни е нужен такъв свят, ако там няма Русия?
Владимир Путин
Сигурен съм, че Русия не е загубила нищо от 24 февруари, но основната печалба е укрепването на суверенитета. Русия е суверенна държава, ние винаги ще защитаваме националните си интереси, като провеждаме независима политика.
Владимир Путин
Искам да ме чуят и обикновените граждани на западните държави: те сега упорито се опитват да ви убедят, че всичките ви трудности са резултат от някакви враждебни действия на Русия, че трябва да плащате за борбата срещу митичната руска заплаха от вашия собствен портфейл. Всичко това е лъжа. А истината е, че настоящите проблеми, пред които са изправени милиони хора на Запад, са резултат от години на действие на управляващите елити на техните държави, техните грешки, късогледство и амбиции. Тези елити не мислят как да подобрят живота на своите граждани в западните страни. Те са обсебени от своите егоистични интереси и свръхпечалби.
Владимир Путин
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
30
Следваща