Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава" - страница 24
Да се каже, че ще сложим край на държавите или ще изкореним тероризма и че това е дълга война в продължение на много години, с много различни инструменти, предполага много по-сложен и разтегнат конфликт, за който, мисля, повечето американци не са подготвени.
Едуард Саид
Въпреки че може да се съсредоточим първо върху правата на собствената си държава, това не означава, че трябва да пренебрегваме правата на всички останали.
Едуард Сноудън
Толерантността към Неправилни фигури е несъвместима със сигурността на държавата.
Едуин А. Абът
Международната война е сумата от милиони отделни войни, бушуващи в съзнанието на хората, между това, което е егоистично и това, което е безкористно. Доколкото ние с вас развиваме безкористност в собствените си сърца, дотолкова ние допринасяме за мира в нашето семейство, общност, държава и свят.
Екнатх Еасваран
В свободна държава е задължение на писателите да не обръщат внимание на задължението. Само при диктатура се очаква литературата да проявява хармоничен дизайн или вдъхновяващ тон.
Е. Б. Уайт
Не кулакът, който честно работи и подобрява икономиката, за да възстанови разрушената държава... но кулакът е този, който и до днес не може да се примири с работническото и селското правителство, съскайки от ъгъла пред властите и оплаквайки сладките Николаевски кифлички.
Елена Прудникова
Опитът за създаване на конституционна държава от СССР, който Сталин предприема в последните години от живота си, се проваля. След 26 юни 1953 г. в страната се установява партийна диктатура, която скоро се изражда в олигархия, където върхът на партийния апарат играе ролята на олигарси. По-нататък знаем.
Елена Прудникова
Докато единен център има монопол върху използването на принуда, човек има държава, а не самоуправляващо се общество.
Елинор Остром
Всеки е свикнал да говори малко по-различен "език" с родителите си, отколкото с връстниците си, защото говоримият език се променя с всяко поколение - както казват, миналото е чужда държава - но мисля, че това се засилва за децата, чиито родители също са израснали в географски чужда държава.
Елиф Батуман
Имаме еврозоната. Можем ли да приемем да бъдем изчистени, регулирани и де факто да имаме входящи и изходящи потоци от държава, която е решила да напусне ЕС? За мен определено не.
Еманюел Макрон
Трябва да бъдем изключително стриктни по отношение на прилагането на Брекзит, така че има общ подход между държавите-членки. Трябва да избягваме подхода по сектори или по държави и да поискаме от Великобритания да бъде ясна.
Еманюел Макрон
Нямаме друг избор, освен да реформираме тази държава.
Еманюел Макрон
Без обща лоялност нито към държава, нито към църква, те все пак имат много общо.
Емили Грийн Болч
Държавата е упражняването на суверенната власт на доброто управление и на много семейства, които са в тяхно владение.
Жан Боден
Галската държава, с други думи Галия, не съществува като историческа реалност. Това е късно изобретение, дължащо се на самия Цезар.
Жан Луи-Брюно
Всичко, което са направили програмистите в СССР, принадлежи на държавата. Така, че когато продаваха тетрис на Запад, аз подписах договор, в който се отказвам от правата на него за десет години.
Алексей Пажитнов
Аз съм деликатно същество. Не спя поради глупост и не знам как бих спал поради важни за държавата неща.
Зденек Сверак
Основната сила на държавата са хората, и затова е необходимо посоченият по-горе народ да го поставим на първи план за разсъждение и да следим той да не стане прекомерно слаб.
Иван Шувалов
Боже мой! Какво ми прави тази държава? И тъй като тя ме отхвърли, нека я погледнем безпристрастно, нека видим заедно как тя губи честта и живота си.
Ирен Немировски
Благосъстоянието на държавата се обезпечава от тези пари, които ежегодно отпускат на чиновниците, а от тези, които ежегодно остават в джобовете на гражданите.
Йожеф Йотвьош
Държавата живееше от приходи, които се произвеждаха в частната сфера за частни цели и трябваше да бъдат отклонени от тези цели с политическа сила. Теорията, която тълкува данъците по аналогията с клубните такси или закупуването на услугите, да речем, на лекар, само доказва колко далеч е тази част от социалните науки от научните навици на ума.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Като професор по глобални проучвания на мира в Международния ислямски университет в Малайзия, се ангажирам с прекратяването на войната и чрез криминализиране на войната, подход, който не е бил използван в достатъчна степен въпреки хартата на ООН за обявяване на войната извън закона - с твърде много използвани вратички агресивни държави.
Йохан Галтунг
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
30
Следваща