Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Държава"
Понякога усещам, че целият свят е против мен, но дълбоко в себе си знам, че това не е вярно. Някои по-малки държави са неутрални.
Робърт Орбън
Как можете да управлявате държава, която има 246 сорта сирене?
Шарл дьо Гол
Функциониращата полицейска държава не се нуждае от полиция.
Уилям Бъроуз
Пропагандата в условия на демокрация играе същата роля, както и тоягата в тоталитарната държава.
Ноам Чомски
Нашите врагове са иновативни и находчиви, каквито сме и ние. Те не престават да търсят нови начини за нанасяне на вреда на нашата държава и нашия народ, както и ние.
Джордж Уокър Буш
Държавите загиват тогава, когато да спират да различават лошите от добрите.
Антистен
Не дойдох в политиката, за да променя Лейбъристката партия. Влязох в политиката, за да променя държавата.
Тони Блеър
Аз съм категорично "за" идеята за разделението на Църквата и Държавата. Моята идея е, че тези две институции ни прецакват достатъчно сами по себе си, така че и двете накуп би означавало сигурна смърт.
Джордж Карлин
Конституцията на държавата не трябва да нарушава конституцията на гражданина.
Станислав Йежи Лец
Държавата е измислицата, чрез която всеки иска да живее за сметка на всички останали.
Фредерик Бастиа
Всичко в Държавата, нищо извън Държавата, нищо срещу Държавата.
Бенито Мусолини
Имаме страна с големи възможности не само за престъпниците, но и за държавата.
Владимир Путин
Немците, желаещи да ползват оръжие трябва да постъпват в СС или в СА. На обикновените граждани оръжие не им трябва, доколкото притежанието му не служи за целите на държавата.
Хайнрих Химлер
Война - най-голямото бедствие, което може да причини страдание на човечеството, той унищожава религията, държавата, семейството. Всяко бич е за предпочитане пред нея.
Мартин Лутер
Ако има държава, то по всякакъв начин има господство, следователно и робство; държава без робство, открито или прикрито, е немислима - затова сме врагове на държавата.
Михаил Бакунин
Една държава може наистина да се нарече спортна, когато по-голямата част от нейните хора изпитват лична нужда от спорт.
Пиер дьо Кубертен
Трудно е да си представим какво ще се случи с човек, живеещ в държава, населена с литературни герои.
Джоузеф Адисън
Науката няма страна (държава).
Луи Пастьор
Иран, Либия и Сирия са безотговорни държави, които трябва да бъдат обезоръжени от оръжия за масово унищожение, а успешният американски ход в Ирак като модел ще улесни постигането му.
Ариел Шарон
Йерусалим е столица на Израел, и той никога няма да бъде разделен и ще остане столица на държавата Израел, столица на еврейският народ завинаги.
Бенямин Нетаняху
Слава Богу, според нашата Конституция нямаше връзка между църква и държава.
Джеймс Полк
Във време на война всички държави се държат еднакво зле, защото силата на действията се предава на глупави и инатливи хора.
Кенет Кларк
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
30
Следваща