Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отговор" - страница 30
Отговорът ми е - каза Фрост, - че не знам. Навярно не е Бог, какъвто Вие имате предвид. Не в стария издялан от дърво белобрад старец, а в едно висше същество - в такъв Бог вярвам. Защото аз усещам, че във Вселената има някаква сила и власт. Тя е твърде подредена, за да бъде безконтролна и безстопанствена. Като погледнем на този ред, на това равновесие - от механизма на атома на едната страна на везните и законите в природата на другата, не може да не усетим и разберем, че тук има някаква контролираща и направляваща сила.
Клифърд Саймък
Ако успях да спечеля доверието на българите, то вероятно се дължи на умерения ми тон. По време на кампанията аз грижливо избягвах всякакви популистки речи, всякаква прибързаност и се стараех да не влизам в политически игри. Ясно е, че лошото управление на предишните правителства в някои сектори също натежа. Избирателите желаеха промяна. Освен това говорех «положително», не отговарях на хулите. Стараехме се да говорим за това, което наистина вълнува всеки гражданин. А това бе ново." - отговор на въпроса на International Politics: "Как си обяснявате Вашата победа на изборите?
Симеон Сакскобургготски
Във връзка с публикацията във вестник «7 дни спорт» от 23 август 2004 година, озаглавена «Изхвърлят Батето от МОК в петък» президентът на БОК и БФС Иван Славков, който е в отпуска, задава въпроса: «В КОЙ ПЕТЪК?» Умоляваме колегите, които знаят отговора на въпроса, да го обявят в своите издания.
Иван Славков
"Първо, този човек, Вуцов, не може да бъде отстранен от футбола. Така че, каквото реша, това ще правя. Не е той препъникамъкът в българския футбол." (в отговор на журналистически въпрос дали ще бъде уволнен главният секретар на футболния съюз Иван Вуцов, който е кумец на Славков)
Иван Славков
Мек отговор отклонява от ярост, a оскърбителната дума възбужда гняв. Притчи 15:1.
Соломон
Повече сълзи са пролети над молитвите, които са получии отговор, отколкото над онези, които не са.
Тереза Авилска
Често ме питат какво ще правя, ако оплешивея. На такъв въпрос може да се отговори само така: "Ще лансирам нова модна линия с перуки".
Том Форд
Вярвам че във всеки отговор на тези противоречия, човека има възможността да избира само между това да върви напред и това да тръгне назад; тези избори, които се преобразуват в специфични дейности, довеждат близко до регреса или близко да прогреса на човешката природа, която е в нас.
Ерих Фром
Вярвам че "свободата на избора” не винаги е еднакъв за всички хора във всеки момент. Човек с изключително некрофилна ориентация, който е нарцистичен, или в симбиотично инцестна фиксация, може да прави само регресивни избори. Свободния човек, освободен от ирационалните връзки, не може повече да прави регресивни отговори.
Ерих Фром
Един от най-сигурните отговори, които могат да се дадат в икономиката, е - не."
Емил Хърсев
Дълбоко съм убеден, че към всяко нещо съществуват поне сто ракурса и толкова версии. Аз съм за красивата версия. Тя се ражда от разума и доброто. Това ме прави щастлив и ме осмисля по някакъв начин. Понякога си въобразявам, че тъкмо тук е отговорът на въпроса, защо ми върви, с каквото и да се захвана. Няма нормален човек, който да не иска красивата версия – за себе си, но и за околните.
Дончо Цончев
В моменти на голяма опасност, е лесно да бъде даден мощен отговор на моралните стимули, но за да бъде задържан ефекта им, се изисква да бъде изградено ново съзнание, в което ценностите са с нови приоритети.
Ернесто Че Гевара
Понякога разни безмозъчни и късогледи дърдорковци ме питат: "За какво се бият Англия и Франция?" Отговорът ми на този въпрос е: "Ако спрем да се бием, много скоро ще разберете защо."
Уинстън Чърчил
Попитах М... защо отказа толкова постове. Отговори ми: "Не приемам нищо, което замества човека с някаква роля."
Никола дьо Шамфор
Пруският крал попитал един войник с белег на лицето: "В коя кръчма те наредиха така?" - "В същата, в която и вие платихте своя дял, в Колин." - отговорил войникът. На краля, който бил претърпял поражение в Колин, много му допаднал отговорът.
Никола дьо Шамфор
Когато Жан-Жак Русо бил във Фонтенбло на представлението на "Селския гадател", един придворен се приближил до него и го заговорил учтиво: "Господине, позволявате ли да ви направя един комплимент?" - "Да, господине - отвърнал Русо, - стига да е добър." Придворният си отишъл. Упрекнали Русо: "Но как може така? Що за отговор е това?" - "Съвсем подходящ - рекъл той. - Има ли нещо по-лошо от зле направен комплимент?"
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
...
27
28
29
30
(Текуща)
Следваща