Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отговор"
Когато твой близък преживява физическа или емоционална болка, изслушай го. Поплачи с него. Помълчи с него. Не предлагай умни отговори. Не съди, не поучавай. Прегърни го, за да не се чувства сам. За да може да докосне собствената си смелост. Предложи най-силното лекарство: Любовта.
Джеф Фостър
Отговорите, които получавате от литературата, зависят от въпросите, които поставяте.
Маргарет Атууд
Любовта е отговорът на проблема за човешкото съществуване.
Ерих Фром
Има три начина да се отговаря на въпросите: да се каже необходимото, да се отговори с приветливост и да се наговори излишното.
Плутарх
Компютрите са безполезни. Те могат само да дават отговори.
Пабло Пикасо
Чарът дава възможност да получиш положителен отговор, без да зададеш ясен въпрос.
Албер Камю
Мълчанието е злато, ако не можеш да измислиш добър отговор.
Мохамед Али
Мъдрият е способен да вземе повече с глупав въпрос, от колкото глупака взима с мъдър отговор.
Брус Лий
Аз си говоря сам със себе си, защото съм единственият човек, чиито отговори ми харесват.
Джордж Карлин
Умът ти ще ти отговори на повечето въпроси, стига да се научиш да се отпускаш и да изчакваш отговора.
Уилям Бъроуз
Ти не трябва винаги да вярваш в това, което ви казвам. Въпросите те изкушават да казваш лъжата, в частност, когато няма отговори.
Пабло Пикасо
Съвет е това което искаме, когато вече знаем отговора, но той не ни се нрави.
Ерика Джонг
Никога няма да намериш жена без готов отговор, освен ако се окаже без език.
Уилям Шекспир
Прошката е отговорът на мечтата на детето за чудо, чрез което онова, което е счупено, се прави цялостно, замърсеното се изчиства отново.
Даг Хамаршелд
По-добре е да знаете някои от въпросите, отколкото всички отговори.
Джеймс Търбър
Понякога въпросите са сложни, а отговорите простички.
Доктор Сюс
Единствените интересни отговори са тези, които унищожават въпроса.
Сюзан Зонтаг
Въпросите никога не са нескромни. За разлика от отговорите.
Оскар Уайлд
Веднъж отидох в една книжарница и попитах продавачката - Къде е секцията "Помогни си сам"? Тя ми отговори, че ако ми каже, то това би провалило целта.
Джордж Карлин
Не отговора просвещава, а въпроса.
Йожен Йонеско
Сърцата са най-силни, когато бият в отговор на благородни идеали.
Ралф Бънч
Отговорът на Америка към нетърпимия човек е многообразието - многото разнообразие, което нашето наследство на религиозната свобода е вдъхновило.
Робърт Кенеди
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
30
Следваща