Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 8
Определено акцентът, който поставям в тази глава върху координацията на поведението и сътрудничеството с взаимна полза, е нещо, което би трябвало да бъде много вродено за хората в либертарианската традиция.
Робърт Нозик
Силата не е нищо повече от траен живот - да можем да оцелеем в сърдечните болки и агониите, през които преминаваме с високо вдигната глава. Понякога просто ходенето през несгодите, за да стигнете до другата страна, е знак за сила.
Силвия Браун
Дърветата от незапомнени времена са били тясно свързани с магията. Тези яки членове на растителното царство могат да стоят до хиляда години и да се издигат далеч над главите на нашите смъртни. Като такива те са символи и пазители на неограничена сила, дълголетие и безвремие. Една недокосната гора, осеяна с дървета от всякаква възраст, големина и вид, е нещо повече от мистериозно, магическо място – тя е един от енергийните резервоари на природата. В неговите граници стоят древни и нови стражи, пазители на универсалната сила, която се е проявила на Земята...
Скот Кънингам
Когато си карикатурист, някак си трябва да си чувствителен – или може би отворен е по-добра дума - към това, което се случва около теб. Когато си адвокат, си точно като булдог с наведена глава.
Стефан Пастис
За мен съпротивата наистина приема формата си в гласове в главата ми, които ми казват защо не мога да направя нещо или защо трябва да го отложа за друг ден, да прокастинирам за друг ден.
Стивън Пресфийлд
Бог очевидно е Бог и Раят очевидно съществува и всяка дума, изречена тук на земята, обръща глави нагоре там.
Тед Декър
Езикът за мен разказва картините в съзнанието ми. Когато работя върху проектирането на оборудване за добитък, мога да тествам това оборудване в главата си като 3-D виртуална реалност. Всъщност, когато бях в колеж, мислех, че всички са в състояние да го направят.
Темпъл Грандин
При всеки има мечта, която го сгрява даже в най-хладните нощи. Мечта, която не му излиза от главата. И даже ако ти е съдено да останете в самота до края на дните си, тази мечта винаги ще те съпровожда. Така че аз бих вложил всичко в такава мечта.
Том Харди
Една от най-малко трудните, но най-продуктивни градинарски работи, магията на мъртвата глава никога не пропуска да ме зарадва. Беше откровение, когато ми обясниха принципа: че цветята са опитът на растението да се самовъзпроизвежда. Така че, ако отрежете главите, преди цветето да се превърне в семена, растението ще продължи да цъфти.
Том Ходжкинсън
Празните джобове правят празни глави.
Уилям Карлос Уилямс
Ходите на конференции, а вашите колеги африкански интелектуалци - и дори държавни глави - всички казват: Нигерия е голямо разочарование. Срамът е на африканския континент.
Уоле Шоинка
Всичко за мен е визуално. Така работи главата ми.
Упи Голдбърг
Каква вяра не е била използвана от демагозите като тояга над нечия глава?
Франсис Колинс
Бабата е едновременно щит и меч. Тя е съвсем особен вид любов, недостъпен в нито една светла глава.
Фредрик Бакман
Ако свърша добра работа, хората няма да се интересуват дали съм зелен или имам три глави.
Харви Милк
Имате ли мисъл? Изчакайте малко - и ако не е заседнала в главата ви, нека си отиде.
Хуан Рамон Хименес
Хората казват, че си роден невинен, но това не е вярно. Наследяваш всякакви неща, за които не можеш да направиш нищо. Наследяваш своята идентичност, своята история, като белег по рождение, който не можеш да измиеш. ... Ние се раждаме с обърнати назад глави, но майка ми казва, че трябва да се изправим пред бъдещето сега. Трябва да спечелите собствената си невинност, казва тя. Трябва да пораснеш и да станеш невинен.
Хюго Хамилтън
-Ена облегна глава назад и се засмя на небето. - Разбира се, че не беше! Кой би могъл да убие Разо?
Шанън Хейл
Критиците? Обичам всяка кост в главите им.
Юджийн О'Нийл
Традиционно е жените да покриват главите си, но сега виждаме все повече жени да се покриват от главата до петите. Твърди се, че това е по религиозни причини, но всъщност е свързването на религията и политиката - всяко политическо движение има своите лозунги, знамена и облекло.
Аян Хирси Али
След края на Студената война две основни ядрени сили започнаха да намаляват ядрените си арсенали. Всяка от тях демонтира около 2000 ядрени бойни глави годишно.
Юзеф Ротблат
Тихият език държи мъдра глава.
Барбара Ан Кипфър
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
31