Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 7
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Пред миналото - преклони глава, пред бъдещето - запретни ръкави.
Хенри Луис Менкен
Лошата компания е като пирон, забит в стълб, който след първия и втория удар може да бъде изваден с малко трудности; но веднъж забит до главата, клещите не могат да се захванат, за да я изтеглят, но това може да стане само чрез унищожаване на дървото.
Августин
Интересувам се от нивата на мозъчен дискурс. Колко артикулирани са гласовете в главата ви? Знаете ли, има различен глас за телефона и различен глас, ако говорите в леглото. Когато започвате с разказвач, интересно е да помислите откъде идва гласът им, от коя част на мозъка им?
Ан Енрайт
Писането е работа, талант, но е и мястото, в което да отидете в главата си. Това е въображаемият приятел, с когото пиете чая си следобед.
Ан Патчет
Пълня кладенеца от истории в главата си - без изобщо да знам, че го правя.
Майкъл Морпурго
Ще изчезне... Нещата в главата ти. Малко по малко.
Майкъл Томас Форд
Толкова обичах да бъда в собствената си глава, че ставаше все по-трудно и по-трудно да бъда с други хора.
Мариан Кийс
Ако една страна е управлявана от крал, короната се слага на главата, ако е от кралица - короната се слага на сърцето.
Мария-Антоанета
Човешката глава е с приблизителни размери и тегло като печено пиле. Никога досега не съм ималa повод да правя това сравнение, защото никога преди днес не съм виждал глава в тиган.
Мери Роуч
Шоколадовите стафиди имаха някакъв рибен вкус, но на Люси не му пукаше - шоколадът беше шоколад. Тя обаче промени решението си, когато разбра, че стафидите са мънички рибни глави.
Анджи Сейдж
Разликата между богати и бедни се увеличава драстично. На летището в Кайро има хангар за частни самолети, милиардерите са в списъка на Форбс, а годишният доход на глава от Египет е две хиляди долара. Как можеш да поддържаш това?
Мохамед ел Барадей
- Ти си бдителен човек. знаеш ли откъде идва това? - Поклатих глава. - Идва от чувството, че не е на място, - каза той. - Повярвай ми. Знам.
Мохсин Хамид
Може би съм най-големият ми критик. Притеснявам се, че ако прекарате някакво качествено време, наслаждавайки се на хубави неща, тогава кармата ще ви удари по главата, така че се опитвам да остана възможно най-равномерен.
Нийл Патрик Харис
Обмислям много нещата, така че вероятно използвам главата си повече, отколкото сърцето си. Това вероятно идва в моята актьорска игра.
Нийл Патрик Харис
Аз съм голям късметлия в тази глава от моя професионален живот, защото мога да върша работа с изключително различни умения.
Нийл Патрик Харис
Преминах през две войни за моите 24 години и знам какво е да си без нищо, да видиш бомбите да летят над главата ти.
Новак Джокович
Делюзионната болка наранява точно толкова, колкото и болката от действителната травма. И какво ще стане, ако всичко е в главата ти?
Октавия Е. Бътлър
Ако трябваше да придобием Божията гледна точка, дори за момент, и да погледнем начина, по който преминаваме през живота, трупайки, трупайки и излагайки на показ нещата си, бихме изпитали същите чувства на ужас и съжаление, които изпитва всеки нормален човек, когато гледа как хората в приют безкрайно си удрят главите в стената.
Ранди Алкорн
Липсва ми през цялото време. В главата си знам, че си е отишла. Единствената разлика е, че свиквам с болката. Това е като да откриеш голяма дупка в земята. Като начало забравяш, че е там, и продължаваш да падаш. След известно време все още е там, но се научаваш да го заобикаляш.
Рейчъл Джойс
Знаейки как да се правят не само с главата, но и с ръцете: това може да изглежда програмна и идеологическа цел. Не е. Това е начин за запазване на творческата свобода.
Ренцо Пиано
Често ние дълго бием главата си в стената, когато бихме могли спокойно да влезем през вратата.
Ринго Стар
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
31
Следваща