Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 6
Ахилесовата пета нерядко е скрита в главата.
Лешек Кумор
Смятам, че поне един държавник трябва да има глава. И за да се изградят междудържавни отношения, човек трябва да се ръководи не от емоциите, а от фундаменталните интереси на своите страни.
Владимир Путин
Когато сте на върха и водите парада, всички хвърлят лилии и люлякова вода върху главата ви. Но когато тези паради са отминали и в сърцето ви има буря, твърде малко хора са готови да седнат и да изслушат как оплаквате живота си.
Силвестър Сталоун
По време на първата партия ме боляха зъбите. По време на втората ме болеше глава. При третата ме мъчеше ревматизъм, а при четвъртата не се чувствах много добре. А по време на петата? Е, не може по всяко време да печеля!
Савелий Тартаковер
Въздържанието е благоприятно както за главата, така и за джоба.
Уилям Клод Фийлдс
Колкото по-незабележимо е злото, толкова по-страшно е то. Дяволът не държи над главата си табелка с неонов надпис "Дявол".
Мел Гибсън
Когато главата е болна, страда цялото тяло.
Мигел де Сервантес
Да знаеш как да остаряваш е майсторство на мъдростта и една от най-трудните глави във великото изкуство, наречено живот.
Херман Мелвил
Демокрацията е балон, който виси над главата ви и ви принуждава да гледате нагоре, докато други ви тарашат джобовете.
Джордж Бърнард Шоу
Нашите глави са обли, затова мисълта може да сменя посоката си.
Алън Гинсбърг
Идеали? Главата ми е пълна с тях, редят се един след друг, но от тях няма полза там. Трябва да бъдат изложени на хартия.
Камило Хосе Села
Рибата се вмирисва откъм главата.
Плутарх
Не е важно, какво ти е на главата, главното е да си представиш, че на нея има корона.
Парис Хилтън
Във всеки човек има ръце, крака, глава и 168 часа в седмицата, за да направи всичко това, което той истински желае.
Робърт Кийосаки
Удивително е как такава маса от невежество се вписва в такава малка глава.
Хайнрих Хайне
В своята история Европа е извършила толкова много кланета и ужаси, че трябва да сведе глава в срам.
Дезмънд Туту
Научните истини се борят със студена глава, но създават горещо сърце.
Едмон Ростан
Бракът е злина. Който се жени не е добре в главата.
Йосташ Дешан
Опитвам се да убедя семейството си да прекарва повече време в Китай. Не е забавно да си в изгнание. Дори не мога да разбера основните 26 букви, камо ли да оперирам, на английски. Често чувствам, че въпреки че съм намерил небето на свободата над главата си, съм загубил почвата, на която стоя. Трябва да се върна в родината си, където мога да намеря вдъхновение.
Ма Дзиен
Ако искате да оцелеете и да успеете, работете не само с главата, но и с лактите. Постъпих така, защото много хора мислят, че всичко това ме превърна в кучка?
Мадона
Невежеството и безразличието са двете меки възглавници за твърдите глави.
Дени Дидро
Така, че дръж главата си изправена, вдигни брадичката и най-важното, продължавай да се усмихваш, защото животът е нещо красиво и има толкова много причини да се усмихваш.
Мерилин Монро
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
31
Следваща