Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 3
Нещо те боли: не зъб, не глава, не стомах, не- не- не-... а боли. Това е душата.
Марина Цветаева
Не мисля, че има недостиг на материали по света. Или в главата ми. Просто се моля за продължаване на доброто здраве, защото имам да разкажа и други истории.
Ричард Русо
Метафизиката е полезна, ако подобрява ежедневието; в противен случай я изхвърлете от главата си.
Робърт М. Пърсиг
Този, който чака мечът да падне върху врата му, със сигурност ще загуби главата си.
Стивън Р. Доналдсън
Никога не правете дома си на място - направете дом за себе си в собствената си глава. Ще намерите това, което ви е необходимо, за да го обзаведете - памет, приятели, на които можете да се доверите, любов към ученето и други подобни неща. По този начин ще отиде с вас, където и да пътувате.
Тад Уилямс
Вероятно внимателният заговор отразява моята личност. По природа съм педантичен. Не мога да си представя скоростно писане на нещо, което се случва да ми изскочи в главата.
Уилям Ландей
Цялата красота на света лесно може да се помести в главата на един човек.
Хаяо Миядзаки
Тя искаше напълно да обръсне главата си: не искам дълга коса, не искам къса коса, изобщо не искам коса и не искам да съм момиче или момче, Искам да бъда жълто-оранжево листо, което някое малко дете взема и залепва в своя лексикон.
Шърман Алекси
Паника: Силно подценен капацитет, благодарение на който хората могат ясно да посочат, че нещо не е наред. Като се има предвид главата им, повечето хора се паникьосват с голямо достойнство и въображение. Това може да се нарече демократичен израз или практически здрав разум.
Джон Ралстън Сол
Никога няма да разберете какво се случва вътре в главите на други хора.
Етгар Керет
Аз наистина обичам да карам мотоциклет. Когато искам само да се махна и да бъда от самия себе си и да изчистя главата си, това е, което правя.
Кайл Чандлър
Деветдесет процента от [съвременните философи] виждат основната си задача като избиване на религията от главите на хората. ... Ние далеч не сме в състояние да предоставим научна основа за теологичния мироглед.
Курт Гьодел
Тази сутрин забих глава през прозореца и пролетта ме целуна с удар в лицето.
Лангстън Хюз
Хуморът е просто трагедия, стояща в твоята глава със смъкнати панталони.
Ървин Коб
През целия ден не можах да си спомня думата "гилотина". Главата ми се бранеше.
Станислав Йежи Лец
Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години....Главата ми говори на английски, сърцето ми-на руски и ухото ми-на френски.
Владимир Набоков
Съпругът ми ми подари огърлица. Тя е фалшива. Аз исках да е фалшива. Може би съм параноична, но в тези времена, не желая около врата си нещо, което струва повече от главата ми.
Рита Ръднър
Откакто е отпаднал обичаят да се носи шпага на кръста, е станало абсолютно необходимо да се носи остроумие в главата.
Хайнрих Хайне
Музиката трябва да бъде такава, че да се забие в главата ти като зъбобол.
Боб Дилън
Ако смяташ да си купиш три шапки, първо си отгледай още глави.
Мел Гибсън
Кой може да начертае различните сили, действащи в една душа? Човекът е голяма дълбочина, Господи. Космите на главата му са много по-лесни за преброяване, отколкото чувствата му, движенията на сърцето му.
Августин
Ако можеха да ми отрежат главата и да я наложат върху друго тяло, което беше, например, на 20 години, бих направила това.
Мелани Грифит
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
31
Следваща