Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 2
Понякога покривът над главата не позволява на хората да растат.
Станислав Йежи Лец
Когато падат глави, не свеждай своята.
Станислав Йежи Лец
Надежда и търпение ... две много меки възглавнички, на които ние можем да облегнем главата си в лишения.
Робърт Бъртън
Мястото, от което да започнете да подобрявате света, е вашата собствена душа, глава и ръце.
Робърт М. Пърсиг
Не мога да разбера тези глави, които обикалят американските университети, обяснявайки как пишат стихове: Това е все едно да обикаляте, обяснявайки как спите със съпругата си.
Филип Ларкин
Истинското геройство не е в ръцете, а в сърцето и главата.
Херман Мелвил
Аз презирам лотарията. Има по-малък шанс да станеш милионер, отколкото да бъдеш ударен в главата от падащ астероид.
Брайън Мей
У жената всичко е сърце, дори и главата.
Жан Паул
Пръстите трябва да създават на рояла това, което желае главата, а не обратното.
Роберт Шуман
Следващия път, когато се погледнете в огледалото, просто погледнете начина, по който ушите лежат до главата; погледнете начина, по който расте линията на косата; помислете за всички малки кости в китката си. Това е чудо. И танцът е празник на това чудо.
Марта Греъм
Фуражката деформира главата.
Морис Дрюон
Мнозинството хора са достатъчно възпитани, за да не говорят с пълна уста, но тях не ги смущава да го правят с празна глава.
Орсън Уелс
С готовност бих признал, че жените са по-висши от нас, ако това би могло да извади от главата им мисълта, че са равни на нас.
Саша Гитри
Изхода от нищетата трябва да започне в главата.
Хилари Клинтън
Куршума много променя в главата, дори ако попадне в задника.
Ал Капоне
Някой ден ще погледнем назад към тази тъмна ера на земеделие и ще разтърсим главите си. Как можехме някога да сме повярвали, че е добра идея да отглеждаме храната си с отрови?
Джейн Гудол
Имам толкова много неща в главата ми, с други думи, аз се опитвам да съм наясно с всичко, а не да полудея. В живота трябва да бъдем много внимателни. Лесно е да си се полудее.
Елвис Пресли
Защо хората се занимават с йога? Правилно: за да изчистят разума си. Но аз съм против. Ценя безпорядъка в главата ми.
Крис Рок
Разбира се, аз презирам отечеството си от главата до петите, но ми е неприятно, ако чужденец споделя с мен същото чувство.
Александър Пушкин
Най-секси са мислещите хора. Никой не се интересува от тези с празна глава, които говорят само на най-новите теми – няма най-нови теми. Това са само глупости.
Вивиан Уестууд
Жената мисли със сърцето си, а мъжът - с главата си.
Висарион Белински
Мислите на някои хора са толкова плитки, че не стигат даже до собствените им глави.
Станислав Йежи Лец
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
31
Следваща