Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 16
Ел Патрон каза: никога не показвай безпокойство или нужда. Хората винаги седят на главата на тези, които са разтревожени или имат нужда от нещо.
Нанси Фармър
Заключението е, че както емоционалната бедност, така и отвращението към компанията не са симптоми на аутизъм, а последици от аутизма, неговото сурово блокиране на себеизразяването и почти девственото невежество на обществото за това, което се случва в аутистичните глави.
Наоки Хигашида
Да давам глас на въпросите - дори в собствената ми глава - би означавало да им дам сила, да потвърдя наличието на съмнение, да рискувам евентуално да падна.
Нафиса Хаджи
Както научих от минали глави, важно е да се опитате да останете в главата, в която сте, и да й се наслаждавате, докато трае. Не се тревожете постоянно къде ще ви отведе тази стъпка - да живеете в потенциалното бъдеще. Като добра храна. Като ястие от добър готвач. Не искате да се чудите какво следва, докато ядете гъши дроб.
Нийл Патрик Харис
Имах голям късмет да премина от интересна глава към интересна глава. Винаги съм се наслаждавал на процеса и винаги съм се наслаждавал на работата повече, отколкото на крайния резултат от това, което постига. По-интересно ми е да върша работата.
Нийл Патрик Харис
В главата ми се водеше битка: просто да се наслаждавам на живота си и след това да се обърна на смъртния си одър? Но почувствах, че не мога да направя това - сега или никога - затова направих крачка на вяра и станах християнин.
Ники Гамбъл
...като правило, когато има множествено число, правилно за единствено число. Трябва ли някога да пропусна кралско НИЕ, да ме избавя от мизерията с бърз удар в главата.
Никол Краус
Няма значение дали имате или не глава, трябва да носите правилния вид шапка.
Никос Казандзакис
Основният проблем с отчаянието е, че то се самоизпълнява. Хората, които се страхуват от най-лошото, са склонни да го канят. Глави, които са надолу, не могат да сканират хоризонта за нови отвори. Изблиците на енергия не произтичат от дух на поражение. В крайна сметка безпомощността води до безнадеждност.
Норман Казънс
Паметта е това, което е в твоето сърце и в твоята глава, а ако не е там, нито там, то и фотографиите не помагат.
Оксана Робски
Имах здраво любопитство и щях да пробвам нещата - да играя много практически шеги. Но това беше по-скоро в главата ми - фантазии за "Какво би станало, ако...?" Като това, което щеше да се случи в клас, ако свалите всички дрехи и бягате из стаята?
Анди Грифитс
Най-вече исках да блъскам главата си в стената. Само мисълта за целостта на сградата ме задържа.
Андреас Ешбах
Съгласен съм, че е трудно - да се откажете от това, което искате, да се лишите от удоволствие, наистина... Но не преувеличавайте, мои дами и господа! Не преувеличавайте и изостряйте ума си. Бъди внимателен! Защото в живота си винаги знаеш не повече от това къде е главата ти.
Андреас Щайнхьофел
Считам, че Русия е устроена по правилата. Мнозинството от нашето население е прекарало някакво време в затвори и колонии, и затова, както мисля, всичко е върху правила, всичко е чрез душа. Ние мислим със сърцето си и след това общуваме едни с други. А при европейците - при тях всичко идва от главата. Всичко по правилата, точка по точка.
Андрей Аршавин
Сигурно и вие сте забелязали, че има толкова лош вид губещи. - Той поклати глава. - Когато те, уплашени от оса, скочат настрани, със сигурност ще се окажат в устата на крокодил.
Андрей Волос
Мисля, че това е в ръцете на всеки държавен глава: бъдещето на мира в неговата собствена страна.
Оскар Ариас Санчес
В истинската литература, както във всяко изкуство, решава личният вкус. А както знаем колко глави, толкова и шапки. Единственият обективен критерий е броят на продадените копия и това е единственият критерий, който ще тежи днес. Времето е пари, а кой е толкова богат, че може да го губи, като чете? Нищо чудно, че приказките преди лягане печелят по целия свят. Приказки за възрастни, те страдат най-много от безсъние.
Павел Виликовски
Времената се променят. Днес никой не може да построи готическа катедрала, дори да я постави на главата; може само да изгради псевдо-готическа имитация. И дори книгите-катедрали, каквито са били издавани някога, днес вече не могат да се намерят; днес излиза само нещо като съвременни църкви; те са привидно красиви, светли и удобни. Те могат да бъдат удобно притежавани, но не може да им се вярва. Това са удобни чакални за Бог, но той отдавна не е на тази линия.
Павел Виликовски
Ако имате добра идея и сте готови да направите каквото е необходимо, за да я преследвате, дръжте главата си и очите отворени, защото не знаете кога възможността ще почука.
Паула Дийн
Загубих контрол над всичко, даже над това, което се твори в главата ми.
Паула Хокинс
Имате тази кометна следа от собствения си изживян живот, искри от която пристигат в главата през цялото време, независимо дали ги искате или не – животът е живян, но все още всичко продължава, в ума за добро и за лошо.
Пенелъпи Лайвли
Не мога да направя нищо за мислите, които ми идват в главата, но мога да направя нещо за тези, които остават там!.
Пени Пиърс
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
31
Следваща