Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 15
И ако наистина мога да видя бъдещето, тогава какво означава това? Има ли смисъл в живота ни, ако всичко вече е навън и само чака да се случи? Защото ако беше така, тогава животът наистина би бил ужасно чудовище, без шанс да избяга от съдбата, от съдбата. Би било като да четеш книга, но да я четеш назад, от последната глава надолу до глава първа, така че краят вече ти е известен.
Маркъс Седжуик
Бих потопил лицето си в книгите и бих се изгубил в истории. Когато вдигна глава, той намери всичко за много ужасно и отново изчезна във всяка книга.
Марта Баталя
Централната черта на социопатията е пълната липса на съвест, което е много трудно за повечето хора да си направят главите, защото тези от нас, които имат съвест, не могат да си представят какво би било, ако не го имахме. Повечето хора смятат, че дълбоко в себе си всеки има съвест и се оказва, че това просто не е вярно.
Марта Стаут
Самият факт, че съм бивш държавен глава и бивш подсекретар в системата на Обединените нации, на теория означава, че мога да се свържа с когото и да е по света.
Марти Ахтисаари
Човек, който си представя, че тъй като има глава, пълна със знания, че е достатъчен за тези неща, по-добре да започне да учи отново. "Кой е достатъчен за тези неща?" Какво правиш? Вие не просто давате информация, вие имате работа с души, вие имате работа с поклонници по пътя към вечността, вие имате работа не само с живота и смъртта в този свят, но и с вечната съдба.
Мартин Лойд-Джоунс
...и за щастие имам достатъчно в главата си, за да балансирам какво имам зад гърба си.
Матю Пърл
Много просто, ако някой често ви казва, че мечтае за вас или мисли за вас, това означава, че вие сте някой, който вижда като голяма част от живота си. Когато си в главата им, това означава, че също си доста близо до сърцето им.
Матю Хъси
Той огледа работната стая, очите му паднаха върху моя интегратор. - Какъв звяр е това? - каза той. - Невъзпитан вид - казах аз. Той протегна ръка към главата му. - Хапе ли? - Не знам, но след малко може да разберем.
Матю Хюз
Нашият живот минава в нашите собствени умове. Войната е в главите ни и само ние можем да върнем мира. Важно е да запомните, че в известен смисъл винаги сме прави. Ако кажем, можем, можем. Ако кажем, че не можем, така е, не можем.
Мейбъл Кац
Главата ми се обърка от всичко това; глупавите начини, по които възрастните действаха един с друг, без да казват какво имат предвид, като се доверяват на въздишките, погледите и разстоянието да говорят вместо тях. Колко опасно беше! Колко лесно трябва да е да се тълкува погрешно една въздишка или поглед.
Мелани Бенджамин
Има много спомени, които си представяме. Възпроизвеждаме ги отново и отново в ума си, опитвайки се да организираме движенията и думите си до съвършенство. Или може би просто съм живял в главата си повече от всеки друг човек в историята на света. Може би никой от нас не може наистина да предвиди как ще действаме във всеки един момент. Може би всички сме на милостта на обстоятелствата, въпреки добре подготвените ни планове.
Мери Пиърсън
Ходя нагоре-надолу по редовете. Главите изглеждат като гумени маски за Хелоуин. Те също изглеждат като човешки глави, но моят мозък няма прецедент за човешки глави на маси или в тигани за печене или където и да е, освен върху човешки тела, и затова мисля, че е избрал да интерпретира гледката по по-успокояващ начин. - Ето ни във фабриката за гумени маски. Вижте хубавите мъже и жени, които работят върху маските.
Мери Роуч
Не прекарвате по-голямата част от живота си в главите на други хора, без да губите всякакви предразсъдъци, които някога сте имали.
Мерседес Лаки
Но селото беше пълно с вдовици на живи съпрузи, жените, които говореха за това го знаеха и Бонария Урай също го знаеше, така че когато излизаше всяка сутрин да вземе нов хляб от фурната, тя вървеше с високо вдигната глава и никога не спря да говори, прибирайки се вкъщи направо като рима на изпята октава.
Микела Мурджа
Но палачите не викат, палачите мълчаливо отсичат главите.
Анатолий Рибаков
Бяхме като деца, изпълнявайки прищявка - една, две, три и така до момента, в който светът се олюлява от писъци, сякаш пиян, и той вече ще се управлява от правилата, които се променят от минута на минута в зависимост на произвол или злополука, който влезе в главата.
Анджей Сташук
Всеки има свои проблеми с родителите си. Никога не знаеш какво се случва в главата на друг човек.
Микол Остоу
Изстрелите звучаха тихо и близко, сякаш си спомняха, че не всички спяха тази нощ, все още имаше хора с лудост, тъга и притеснения в главите.
Миленко Ергович
Стоп! Ще стрелям! Той направи предупредителен изстрел в главата и той падна.
Михаил Успенски
Вярвахме, че Париж е началото на нас. Това е градът, който ви кара да мислите за начало или дори за сочни среди. Париж е книга, която можете да се насладите, изцяло или частично, по всяко време и през всеки сезон. На деветдесет или тридесет и четири години можете да отворите всяка глава и да четете от там.
Мишел Гейбъл
В главата му нахлуха ужасни мисли, но той ги потисна, както винаги. Когато Хиро имаше ужасни мисли, хората не го харесваха. И Хиро не харесваше, когато хората не го харесваха.
Мър Лафърти
Най-мощният начин да можеш да слушаш собствената си интуиция е да мълчиш. Намерете тихо пространство, забавете и успокойте ума си. Вашата цел е да премахнете целия шум, който минава през главата ви - всички онези мисли, които се появяват от нищото.
Найджъл Къмбърланд
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
31
Следваща