Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 14
Не е лесно да вървиш с вдигната глава, без да си вириш носа.
Станислав Йежи Лец
Мисълта никога не е свободна. Ограничена е от хоризонтите на главата.
Станислав Йежи Лец
Главата му е ударена така, че мислите му трябва да се конкурират за правото на глас...
А. С. А. Харисън
"Още един ден в рая" беше неизбежното му изречение, когато той положи глава на възглавницата си. Сега разбирам какво означаваше това: денят на събитията беше ценен подарък.
Абрахам Вергезе
В главата ми започна да свири музика. Сякаш групата беше недостъпна за окото точно в тази секунда, те създаваха саундтрак към новия ми живот.
Ава Дилийра
В главата ви има малки мисли, които могат да растат, докато не изядат целия ви ум. Само малки малки мисли - те са като рак, не може да се каже какво предизвиква разпространението, нито кой ще бъде поразен и защо някои го получават, а други са пощадени.
Ан Енрайт
Оказва се, че разстоянието от главата до ръката, от развяващата се пеперуда до ентомологичния образец се постига чрез редовна практика. Това, което започва като нещо като мечта, всъщност ще остане мечта завинаги, освен ако не разполагате с инструментите и дисциплината, за да я извадите.
Ан Патчет
Всичко беше в главата ми и сега всичко, което трябваше да направя, беше да измисля начин да го събера на хартия.
Ан Патчет
Да живееш твърде много в главата си може да бъде опасно.
Ана Годбърсън
Най-важното е да живееш интересен живот. Дръжте очите, ушите и сърцето си отворени. Говорете с хора и посещавайте интересни места и не забравяйте да задавате въпроси. За да бъдеш писател, трябва да пиеш от света около теб, така че той винаги да е там в главата ти.
Майкъл Морпурго
За съжаление трябва да съобщим, че въпреки историите за успех, описани в предишни глави, много компании, които започват реинженеринг, не успяват... Нашата ненаучна оценка е, че около 50 до 70 процента от организациите, които предприемат усилия за реинженеринг, не успяват. да постигнат драматичните резултати, които са възнамерявали.
Майкъл Хамър
Политическата коректност никога не издига грозната си глава независимо. Винаги се проявява като поредица от действия, предназначени за този наблюдател да смажат душите на благословените със здрав разум.
Майло Янопулос
Ведическата литература ни отваря глава в това, което е наречено възпитанието на човешката раса, на която никъде другаде не можем да намерим паралел.
Макс Мюлер
По пътя на живота, по време на възходите и паденията, има толкова много мъгли, ледени ветрове и каменни блокове, висящи над главата.
Малкълм Лоури
Трябва да се напивам по-често. Хубавото в това е, че можете да се смеете на себе си, защото изведнъж сте се превърнали в някой друг. В мъгливата глава на това странно, тромаво тяло винаги е имало кътче, запазено за вашето трезво аз, и то гледа отдалеч и се смее. Освен ако не сте превърнали пиянството в навик. При алкохолиците егото им вече не се смее, чувал съм, но псува.
Маренте де Моор
Главата ми беше пълна със съвети за подреждане и имах пълна, макар и погрешна увереност, че мога да подредя всяко място.
Мари Кондо
Вътре във всичките ни глави има бясно нападателно куче на егото. Това е чисто злобно към другите и към нас самите. Да се научиш да контролираш това куче и в крайна сметка да сложиш край на живота му е процесът и целта на просветените взаимоотношения.
Мариам Уилямсън
Книгите живееха навсякъде в къщата, заплитаха се под краката, скитаха се в ъглите като стадо, падаха по главата, ту уплашени, ту ядосани. Колко живи.
Марина Степнова
Поставих глава на рамото му и той ме хвана за ръката. Не говорехме за нищо, страхувахме се да изплашим, да не разлеем щастието си.
Мария Метлицкая
Но руски селянин, дори и непиещ, може да падне в пропастта Може би! С глава и с всички вътрешности - като във водовъртеж. Когато силите свършат и той разбере, че в живота няма нищо. И няма нужда и да живее. Защо? Ако няма смисъл...
Мария Метлицкая
Просто винаги съм вярвал, че ще успеем. Дори когато всички останали казваха, че идеите ми са нелепи. Дори когато бяхме почти без пари. Дори когато показателите бяха с главата надолу. Винаги имам увереност, че ще измисля нещо. Просто имам тази увереност, че нещата ще се получат добре.
Марк Рандолф
Повечето хора, които имат идеи, тези идеи седят в главата им завинаги, докато накрая умрат.
Марк Рандолф
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
31
Следваща