Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Глава" - страница 11
Разни мисли се въртят в човешката глава, а някои даже я напускат. (458)
Станислав Йежи Лец
Истинската мъдрост не напуска главата. (541)
Станислав Йежи Лец
Когато се сблъскат глава и книга и се чуе кух звук, да не би вината да е само в книгата?
Георг Кристоф Лихтенберг
Мама казва, че ти си любимецът на щастието. И аз не възразявам срещу това. Дай Боже, и ти да го вярваш. Най-малкото аз нито за минута не се съмнявам в твоето сърце, в това, че си искрен, когато с радост се подчиняваш на своите родители. Никоя друга прекаленост не е така простима, както тази, и не е беда, ако в този случай сърцето взема връх над главата.
Хайнрих Маркс
Въобще не се безпокоя, че тези, макар и неприятни (финансови – бел.цит.) съображения, ще те подтикнат към низки и раболепни постъпки. Въпреки побелялата ми глава, малко потиснатото състояние на духа и грижите, аз ще продължавам да се боря и да презирам низостта. За тебе, богато надарения от природата, с твоите преизобилни сили, това трябва дори да ти се струва невъзможно.
Хайнрих Маркс
Хората, които се влюбват, следват сърцето си, а не главата си.
Сиена Милър
Трябваше ми доста вода, за да преглътна тази шибана глава на прилепа. Все още я чувствам заседнала в шибаното ми гърло, след всичките тези години. Хората от цял свят ми казват: "Ти си този дето убива животинки. Правиш ли го още? Всяка нощ ли го правиш?" Това се случи само един шибан път, за Бога.
Ози Озбърн
Главите ни са кръгли, за да могат мислите ни да променят посоката си.
Франсис Пикабия
Шефовете са много, а последната дума е на държавния глава. Това, разбира се, не е леко морално бреме... Това се отнася за главата на всяка държава, и малка, и голяма. Мислите ли, че на Буш му е лесно?
Владимир Путин
Аз съм вярващ човек, а за вярващия не е прието да чука на дърво или на глава.
Дмитрий Рогозин
Идеята (за картината "Стая в Ню Йорк", 1932 – бел.ред.) беше в главата ми дълго преди да я нарисувам. Дойде ми в ума, когато съзирах осветените интериори, докато се разхождах из градските улици през нощта, най-вече в района, където живея (Вашингтон Скуер, Ню Йорк - бел.ред.); въпреки че не става въпрос за конкретна улица или къща, а за синтез от много впечатления.
Едуард Хопър
Постарай се да не се съпротивляваш на промените, които изникват на пътя ти. Вместо това остави живота да живее чрез теб. И не се плаши, че животът ти се преобръща с главата надолу. Откъде знаеш, че онова, с което си свикнал, е по-добро от нещата, които ще дойдат?
Елиф Шафак
Всеки може да се извърне настрани и да не гледа, но кой знае какво вижда щраусът със заровена глава в пясъка?
Самюъл Бекет
Жената е вторична власт; значи тя не трябва да изисква равенство (със мъжа си), тъй като е под главата; и той не бива да я гледа високомерно като на подчинена, защото тя е неговото тяло и ако главата пренебрегне тялото, то само ще изчезне...
Йоан Златоуст
Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.
Христо Ботев
Комедията апелира към главата, трагедията - към сърцето.
Макс Биърбом
Когато искат да направят хората добри и мъдри, търпеливи и благородни, то неизбежно стигат до желанието да ги убият всичките. Робеспиер вярвал във добродетелта: той създал Терора. Марат вярвал в справедливоста: поискал двеста хиляди глави.
Максимилиан Волошин
В голямата индустрия се приканват нови идеи да подредят главите си, за да могат те да бъдат съкратени наведнъж. Идеалният отдел на голяма фирма е един вид лаборатория за изолиране на опасни вируси.
Маршал Маклуън
Кобенският шаман инжектира в главата на начинаещия кристали от скален кристал, които изяждат мозъка и очите му, заменят тези органи и стават негова сила.
Мирча Елиаде
Но всеки път, когато държавният глава говори за Бога, бъдете сигурни, че той отново се готви да стриже стадото си - народа.
Михаил Бакунин
За кралската корона главното е не короната, а главата, на която е поставена.
Морис Дрюон
Бедността и богатството се раждат в главата.
Наполеон Хил
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
31
Следваща