Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мечта" - страница 6
Мечтите на великите мечтатели никога не се изпълняват, те се предават на другите.
Алфред Норт Уайтхед
Великите детски писатели са били истински писатели, понеже те не са подражавали на никого, не са си оставяли за цел да изкарат много пари или да наложат някоя идея. Те просто са писали за своите мечти.
Люк Бесон
Дори и когато не вярваш в мечтите си, не можеш да се разделиш с тях.
Етиен Рей
Мечтите и любовта бяха само думи - докато не реших да ги изпитам.
Паулу Коелю
Холивуд е способен да разкъса човешката душа парче по парче. Няма такава човешка мечта, която Холивуд да не би могъл да низвергне до състоянието на чудовищна пародия."
Уилям Бъроуз
Вие можете да проектирате и да създадете, да изградите, най-прекрасното място на света, но са необходими хора, които да направят мечтата реалност.
Уолт Дисни
Една от мечтите на ционизма беше да бъде мост. Вместо това ние създаваме изключване между Изтока и Запада, вместо да създаваме мостове; ние допринасяме за конфликта между Изтока и Запада чрез нашето глупаво желание да имаме повече.
А. Б. Йехошуа
Ако се борим, то е само с действителността, за да я накараме да се превърне в мечта.
Абел Ганс
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Винаги съм смятал, че това е най-тъжният и опустошителен край. Как бихте могли да имате тези огромни мечти, които никога не се сбъдват. Как без да го знаеш, можеш просто да станеш по-малък с течение на времето. Не искам това да ми се случи.
Мег Уолицър
Мечтая Индия да стане една от четирите най-мощни икономики на света. Вярвам, че тази мечта може да се осъществи в рамките на нашият живот.
Мукеш Амбани
Следвайте своята мечта, защото тя няма да ви следва!
Натаниел Бузолик
Независимо от това, в каква ситуация се намирате в момента, следвайте своята мечта и никого не слушайте!
Натаниел Бузолик
Хората никога не са по-несигурни, отколкото когато станат обсебени от страховете си за сметка на мечтите си.
Норман Казънс
Мисля, че хората са склонни да виждат по-големия смисъл, който може би не се вписва и чувствате, че не сте имали детството, което сте очаквали, че ще имате, или че сте се чувствали самотни или сте се борили с наркотиците и алкохола или просто сте могли за да постигнеш мечтите си.
Огастин Бъроуз
Аз съм доказателство, че американската мечта все още съществува. Все още е жива и здрава. Има само един трик, трябва да сте готови да запретнете ръкави и да работите много, много усилено.
Паула Дийн
Предишните мечти бяха прекрасни. Те не се сбъднаха, но аз се радвам, че ги имах.
Робърт Джеймс Уолър
Може би всички писатели вървят по такава линия. Като цяло - както всички правим в мечтите си - вярвам, че влагам нещо от себе си във всички герои в романите си, както мъже, така и жени.
Роуз Тримейн
Това, което са мислили че е необичайно в протежение на векове, и до вчера е било само дръзка мечта, днес става реална задача, а утре свършено.
Сергей Корольов
Обратното на страха е любовта - любовта към предизвикателството, любовта към работата, чистата радостна страст да хвърлим удар към мечтата си и да видим дали можем да я осъществим.
Стивън Пресфийлд
За мен вие сте звезден прах, разпръснат през нощно небе, завинаги в мечтите ми, но извън моя обсег.
Тереза Медейрос
Никой не разбира и не цени американската мечта за упорит труд, водещ до материални награди, по-добре от неамериканците.
Антъни Бурдейн
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
31
Следваща