Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мечта" - страница 31
Щом изгрее луна, все бленувам с тъга за прекрасната Анабел Ли и живея с мечта за таз нежна снага на богинята Анабел Ли. А щом падне нощта, лягам аз до гръдта на моята любов, невеста и съдба, и пак сме заедно както преди там в гроба й до морските вълни.
Едгар Алън По
Да, колкото и клиширано да прозвучи, голяма част от нещата, за които съм мечтал, са се случили. Мечтал съм да стана актьор, да имам дете и имам прекрасен син. То човек, ако няма мечти, е осакатен.
Димитър Рачков
Щастливата мечта – това е всичко, което е най-добро на света.
Салентин
А то ти казвам такава хубава есен рядко се е случвала преди. Нощта се е изсипала като жълтък в паница, с една голяма оранжева луна. Пълнолуние. Свети силно и за момента сигурно сбъдна мечтата на кмета в селото ни да има улично осветление.
Добромир Славчев
Винаги съм искал да стана собственик на банка. Беше ми детска мечта – да имам най-голямата банка на Балканите! Но не се осъществи. После исках да съм петролен магнат. Пак не стана. Затова, като по-скромно, се спрях на картините.
Павел Тодоров
Започва път от моя праг, безкраен и покрит с трева. Увлечен в неговия бяг, и аз ще трябва да вървя, да тропам с морните пети, додето стигна друм голям, събрал пътеки и мечти. А после накъде? Не знам.
Джон Роналд Руел Толкин
В митологията на киното "Оскар" е най-голямата награда. Аз нямам нужда от митове. Моите мечти и митове са моят истински живот, а фантазиите са нещата, от които са направени моите филми.
Федерико Фелини
Изречете мечтата си на глас и не обръщайте внимание какво ще кажат хората.
Наполеон Хил
Искам да държа отворени очите на обществото, защото едно приспано общество е само мечта за демагозите.
Ноам Чомски
Предишна
1
...
28
29
30
31
(Текуща)
Следваща