Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мечта" - страница 14
Не търсете мечтите си да се сбъднат; гледайте да останете верни на мечтите си.
Майкъл Бърнард Бекуит
Понякога цената на мечтите е постигането им.
Майкъл Дж. Съливан
Не позволявайте на спомените, да бъдат по-големи от мечтите ви!
Дъглас Айвестър
Никога не позволявай на някого да ти казва какво не можеш. Дори и на мен! Ако имаш мечта - трябва да я защитаваш! Когато хората не могат да направят нещо ще ти кажат, че и ти не можеш да го направиш. Ако искаш нещо отиди и го вземи!
Уил Смит
Никога не се отказвай от една мечта заради времето, което ще ти отнеме, за да я постигнеш. Времето минава - така или иначе.
Ърл Найтингейл
Гибелта не е страшна за героя, докато мечтата безразсъдства!
Александър Блок
В своите мечти ние имаме такива жени, за каквито другите не смеят да мечтаят.
Аркадий Давидович
Моите мечти нямат граници - аз винаги искам невъзможното.
Александър Дюма — баща
Всички човешки същества са и мечтаещи същества. Мечтите обединяват цялото човечество.
Джак Керуак
Аз живея своята мечта и това е всичко, което бихте си поискали. В определен момент ще трябва да игнорирате всичко останало.
Сиена Милър
Модерният тоталитаризъм е само епизод от вечния бунт против свободата и разума. Той се различава от по-ранните епизоди не толкова по своята идеология, колкото с факта, че неговите лидери успяват да осъществят най-дръзките мечти на своите предшественици – те превръщат бунта против свободата в популярно движение.
Карл Попър
Революцията е отмъщение заради мечтата.
Михаил Пришвин
Мечтата е само мечта. Целта е мечта с план и срок.
Харви Маккей
Когато вашите пожелания бъдат изпълнение, мнозина от вашите мечти ще бъдат разрушени.
Мерилин Менсън
Често е така с безмълвните деца около нас. Те подхранват мечта, за която не смеят да говорят.
Селма Лагерльоф
Цяло поколение момчета и момичета бродят по света в търсене на Светият Граал – партньора на своите мечти... Но докато не осъзнаем разликата между романтична любов и истинската любов, нашите търсения са напразни. Търсим това, което не съществува.
Ума Търман
Мечтите имат само по един собственик. Затова мечтателите са самотни.
Уилям Фокнър
Моята единствена позиция е, че трябва да се позволи на живота да продължи, дори след като мечтата на живота е приключила...
Тенеси Уилямс
Четенето превърна мечтите в живот, а животът в мечти: цялата литературна вселена беше на една ръка разстояние.
Марио Варгас Льоса
Винаги е била моя мечта и детска фантазия да играя голям шампион. По-скоро бих предпочел да съм спортист, отколкото актьор. Това е като някаква награда за утешение на второ място.
Марк Уолбърг
Шампионите не са в спортните зали. Шампионът ражда това, което е вътре в човека - желания, мечти, цели.
Мохамед Али
Вчера велики мечти - утре голямо богатство.
Наполеон Хил
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
31
Следваща