Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Религия" - страница 27
Религията е центърът, който се обединява, и циментът, който свързва няколко части от членове на политическото тяло.
Джордж Бъркли
Създаването на английски ум създава известна мрачност и нетърпеливост, което довежда до тъжната крайност; религия към фанатизъм; свободно мислене към атеизъм; свобода към бунт.
Джордж Бъркли
Естеството на религиите е да поставят по-висока премия върху правилното внимание на ритуала, отколкото върху вашето удобство.
Джордж Ефинджър
Толерантността е най-лошият рев от всички, включително толерантността към хомосексуалистите, феминистките и религиите, които не следват Христос.
Джош Макдауел
Исус каза, че аз съм единственият начин. Така че е нелогично да се каже, че всички религии са верни, но не е нелогично да се каже, че всички религии са фалшиви. Всяка религия може да е невярна, но не може всички да са верни, защото има директни логически противоречия.
Джош Макдауел
Бернадет никога не е ходила на литургия; тя беше фундаменталистка християнка. Майката често казваше, че използва религията само като рамка за своята лудост. Тя също толкова лесно можеше да бъде мюсюлманка, будистка или бяла вещица.
Донал Райън
В действителност, очевидно е че Бог и религия са несъвместими понятия.
Едгар Лорънс Доктороу
Трябваше цялата ми философия, цялата религия, на която бях научен, цялата ми смелост, да не се срине в пристъп на уплаха.
Е. Ф. Бенсън
Трябваше отдавна да разберем, че в този свят има религия без Бог, религията като център на всички идоли, които притежават падналия човек, религия, която е оправданието за тези идоли.
Александър Шмеман
Защото независимо от това как се опитваме да го обясним - чрез религия или случайност, това няма значение - съществуването просто не изглежда да има смисъл.
Ед Гормън
Различните религии произхождат от това, че човек е постигнал Бог през призмата на своето собствено същество, условно и окончателно, докато Бог непрестанно осъзнава единството на трите свята в общата хармония на Вселената.
Едуар Шюре
Ще бъде най-целесъобразно просто да приемете вярата в духовните същества като минимална религия.
Едуард Бърнет Тайлър
Религията се възприема от обикновените хора като истина, от умни - като лъжа, а владетелите - като полезност.
Едуард Гибън
Съществува и това голямо чувство за триумфализъм, че точно както победихме Съветския съюз, можем да направим това. И от това чувство на отчаяние и патологична религия се развива всеобхватен стремеж към вреда и нараняване, без да се обръща внимание на невинните и ненамесените, какъвто беше случаят в Ню Йорк.
Едуард Саид
Можете да практикувате различни религии, да говорите различни езици, но изкуството да нараняваш ближния си е по същество еднакво навсякъде.
Елена Артамонова
Ще загубим, ако не признаем факта на конфронтацията между две цивилизации и две религии. Трудно е и страшно да го призная. Но е необходимо.
Елена Чудинова
Добре обученото куче е като религията, то улеснява заслужилите и е ужас за злодеите.
Елизабет Гаудж
Трето, арсенал от лични вещи. Това е арсеналът. Личните вещи са толкова важни за щастието, колкото оръжията за победата, а вероизповеданията за религията.
Елизавета Романцева
Изпитвах благодарност към Ататюрк, че родителите ми бяха толкова добре образовани, че не бяха задържани от суеверия или религия, че бяха истински учени, които ме научиха да чета, когато бях на три и никога не се съмнявах, че мога да стана писател.
Елиф Батуман
Семейството ми е много феминистично и смятат, че ислямът не е супер феминистка религия, за която знам, че хората могат да спорят. Но това е - така или иначе съм възпитана, така че би било странно за мен изведнъж просто да стана и да започна да нося забрадка.
Елиф Батуман
Природата на небето е да осигури място там за всички, които водят добър живот, без значение каква е религията им.
Емануел Сведенборг
За да разберем религията на човек, не е необходимо да слушаш в какво вярва, а да разбереш какво мрази.
Ерик Хофер
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
31
Следваща