Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Религия" - страница 24
Религиите са различни пътища, сближаващи се в една и съща точка. Какво значение има, че поемаме по различни пътища, стига да постигнем една и съща цел?
Арун Ганди
Позволете ми да изложа своето становище с най-простите възможни термини: ислямът не е религия на мира.
Аян Хирси Али
Съединените щати, без да знаят разлика на собствените си граждани поради религия или националност, естествено вярват в цивилизация, в която светът ще спазва същите универсални закони.
Юлисис Грант
Религията е дете, родено от брак на страхът с невежеството.
Юрий Нестеренко
Не знам дали искам да подобря религията или не. Предпочитам да се отърва от нея.
Бъръс Фредерик Скинър
Мисля, че предразсъдъците и традицията зачитат три четвърти в областта на религията.
Беатрикс Потър
Има милиони американци, които по природа принадлежат в киносалоните, тъй като те принадлежат на политически митинги или в салони за гадания и на стрелбища. За тези милиони филмите са нещо като благодат - по-пищна версия на религията.
Бен Хеч
Това, че Бог е успял да оцелее в божествеността на религиите, които Го почитат, е наистина чудодейно доказателство за съществуването Му.
Бен Хеч
Освен парите, много малко символи имат силата да започнат войни и да прекратят приятелствата. Две изключения от това правило са символите на национализма и иконите на религията.
Адам Алтър
Трудът е религията на нашето време.
Бернхард Келерман
Религията започва като естествено обяснение на Вселената. Проблемът започна, когато хората отказаха да приемат нови доказателства.
Би Би Кинг
Атеистите добре разбират, че Коледа е най-видимата проява на религия в света и че всяко нейно намаляване е добро нещо за войнствените светски настроения.
Бил О'Райли
За тях религията е средство. Скотски материализъм...
Борис Виан
Защитниците на вярата в институциите на религията, правителството и бизнеса са враговете на жизнеността.
Брад Блантън
Да ви кажа истината, отче, не мисля, че Бог има любим футболен отбор или любима религия.
Брад Тор
И магията, и религията се основават строго на митологичната традиция и и двете съществуват в атмосферата на чудотворното, в постоянно разкриване на тяхната чудотворна сила. И двете са заобиколени от табута и спазвания, които отличават действията им от тези на профанния свят.
Бронислав Малиновски
Аз лично не мога да приема никоя открита религия, християнска или не.
Бронислав Малиновски
"Културата" е ново явление, вярвам. Културата е новата религия. Хората се отнасят към вас въз основа на вашата култура. Вие сте подтикнати да се опишете от вашата култура: кюрдска или турска? Ляво крило или дясно крило? Прогресивен или консервативен? Западняк или източен? Европейски или азиатски? Така че имаме готов етикет за вас.
Бурхан Сьонмез
Виждате ли, че християните и мюсюлманите имат едно общо нещо, което те не споделят с другите си религии, доколкото знам. Те твърдят, че са щастливият получател на последното Божие послание към човечеството.
Бърнард Луис
Няколко от нашите деца са се оженили извън моята вяра. Бих ли предпочел да се женят в рамките на своята религия? Да, защото знам, че сключването на брак извън семейната вяра много вероятно ще им донесе повече проблеми - но не от мен. Моята работа е да ги приемам и обичам, а не да ги критикувам и да затруднявам живота им.
Бърни С. Сийгъл
Любовта и добротата са в основата на моите религиозни вярвания. Ритуалите и външните знаци не са толкова важни, колкото действията и постъпките на човек. Религията трябва да бъде път към Бог, а не нещо, за което да се борим.
Бърни С. Сийгъл
Може би нашата работа се харесва на някои хора повече от други. Но възможностите, които представям на колегите си, са напълно независими от пол, раса, сексуална ориентация или религия.
Бярке Ингелс
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
31
Следваща