Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Религия" - страница 20
Ислямът не насърчава насилието или мира. Ислямът е просто религия и като всяка религия в света зависи от това какво внасяте в нея. Ако сте насилствен човек, вашият ислям, вашият юдаизъм, вашето християнство, вашият индуизъм, ще бъдат насилствени.
Реза Аслан
Религията по дефиниция е интерпретация; и по дефиниция всички интерпретации са валидни. Някои интерпретации обаче са по-разумни от други.
Реза Аслан
Ислямът е повече от религия, той е много повече от религия, това е начин на живот, това е еднопартийна политическа система, която има много сложна правна система, която може да ви убие, ако я напуснете.
Реза Аслан
Никога не съм бил религиозен. Говоря с Бог всеки ден, но Той никога не ми е казал и дума за религията! Мисля, че най-силната молитва е предаването.
Реймънд Мууди
За разлика от религиозните хора, гледам на всички религии еднакво.
Рики Джървейс
Всички така наречени разкрити религии се състоят главно от три части, космогония, повече или по-малко митична, история, повече или по-малко фалшифицирана, и морален кодекс, повече или по-малко чист.
Ричард Франсис Бъртън
Въображението е най-научният от всички дарби, тъй като само то разбира универсалната аналогия или това, което мистичната религия нарича съответствие.
Роберто Каласо
Какво е Бог на всяка религия, ако не и надеждата за това безсмъртие?
Р. А. Салваторе
В нашата култура има много малко възрастни, които могат да си представят истински живот, идващ от вертикалната равнина - традиция, религия или преданост.
Робърт Блай
Антропософията не е религия, а инструмент за разбиране на религиите.
Рудолф Щайнер
Всички големи Основатели на религиите са били обладани от ясновидство.
Рудолф Щайнер
Но кажете ми, как една религия, която изповядва любовта, изисква от човек да скъса връзките на любовта и родството? Проповядвайте мъченическа смърт в името на бъдещия живот някъде на небето и оставете любимите да страдат!
С. Дж. Парис
Моята религия е успехът. Аз съм ковачът на своето щастие.
Саймън Монтефиоре
Религията и добрите нрави са единствената здрава основа на обществената свобода и щастие.
Самюел Адамс
Дайте на хората религия или идиотски забавления, за да ги предпазите от разбирането, че всъщност те са просто роби на системата.
Самюел Бьорк
Образованието без религия е в опасност да замести дивите теории с простите здрави правила на християнството.
Самюъл Морз
Не вярвам в Исус или Бог. Но аз вярвам, че фундаменталистите в религията или нещо друго са лоши и че имат повече омраза, отколкото любов.
Сара Силвърман
Нямам религия. Но в културно отношение не мога да го избегна; Много съм еврейка.
Сара Силвърман
Рядко има трудности с религията там, където има приятелство.
Себастиан Бари
Когато имате хора заедно, които вярват в нещо много силно - било то религия, политика или съюзи - нещата се случват.
Сесар Чавес
Духовното удовлетворение не трябва да означава вяра в религия или неверие в науката. ... Независимо дали някой вярва в невидима, всезнаеща сила, или в чудото на науката и вселената, или просто в красотата на човешкия дух, почти всеки изпитва вътрешен копнеж да се почувства част от нещо по-голямо от нас.
Сизар Милан
Религията на исляма разглежда животните като специална част от Божието творение и като цяло възхвалява добротата към животните, но подобно на юдаизма и християнството животните не се считат за равни на човечеството.
Силвия Браун
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
31
Следваща