Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Религия" - страница 2
Когато у коя да е религия възникне претенцията да застави цялото човечество да приеме нейната доктрина, тя става тирания.
Рабиндранат Тагор
Ако ме попитат защо в моето сърце няма никаква религия, то аз ще отговоря, че аз съм я загубил по вина на същата тази религия.
Фридрих Шилер
Ако хората са толкова лоши с религията, какво би било без нея?
Бенджамин Франклин
Бог е за мъжете, религията за жените.
Джоузеф Конрад
Религията е общочовешка обсесивна невроза.
Зигмунд Фройд
Религията пречи на хората да вярват, защото под страх от вечни наказания им пречи да гледат.
Дени Дидро
В религиите, загубили своята творческа искра, боговете в крайна сметка стават не повече от поетични мотиви или орнаменти за украса на човешката самота и стени.
Никос Казандзакис
Всяка религия в същността си е нетърпима, както в силата на своите принципи, така и в силата на своите интереси.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Колкото повече изучавам религиите, толкова повече се убеждавам, че човек никога не е почитал нищо друго освен себе си.
Ричард Франсис Бъртън
Сатанизмът не е религия с бяла светлина; това е религия на плътта, земното, плътското - всичко това се управлява от Сатана, олицетворение на Пътя на лявата ръка.
Антон Шандор Ла Вей
Религията е вечният диалог между човечеството и Бога. Изкуството е неговият монолог.
Франц Верфел
Ако не беше религията, нямаше да има невежи.
Джордано Бруно
Лъжата е религията на робите и господарите. Истината - е богът на свободния човек.
Максим Горки
Някои казват, че религията правела хорта щастливи. Същото го прави и райският газ.
Кларънс Дароу
Ако искате да основете нова религия, оставете се да ви разпънат на кръст, и на третия ден ще възкръснете.
Шарл Морис дьо Талейран
Всички религии са базирани на остаряла терминология.
Владимир Набоков
Този който утвърждава, че религията няма нищо общо с политиката, не знае, какво е религия.
Махатма Ганди
Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце.
Нелсън Мандела
Опиумът за народа е не религията, а революцията.
Симон Вейл
Религията е различна от всичко останало, защото търсенето е откриване в религията.
Уила Катър
Не е безнадежност това, когато осъзнаваш, че никой не може да ти помогне - нито религия, нито гордост, нищо, а когато осъзнаеш, че не искаш помощ от никъде.
Уилям Фокнър
Науката е единствената религия на човечеството.
Артър Кларк
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
31
Следваща