Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Религия" - страница 16
Моето дете - ето това е моята религия.
Бритни Спиърс
Аз съм за "инструменти", а не за "училища" на терапията. За мен терапевтичните школи се съревновават подобно на религиите или дори култовете, като всички твърдят, че знаят причината и имат най-добрия метод за лечение на хората.
Дейвид Бърнс
Няма по-висша религия, от службата за човечеството. Величайшо кредо - труд за общото благо.
Алберт Швайцер
Философията на човек, е като религията му - това е самият човек, той я създава по свой образ и подобие.
Джек Лондон
Това би бил най-добрият от всички възможни светове, ако в него нямаше религия.
Джон Адамс
Киселата религия е религията на дявола.
Джон Уесли
Всички религии са верни, те просто виждат различна част от слона.
Джордж Лукас
...именно на митовете се основават моралните основи на обществото и канонизираните митологии се превръщат в религии.
Джоузеф Камбъл
Вашето ежедневие е вашият храм и вашата религия.
Джубран Халил Джубран
За религията няма нищо по-лошо от безразличието, тъй като безразличието е крачка към безбожието.
Едмънд Бърк
Вие държите на религията, знаете, правила, разпоредби, традиции. Мисля, че Бог се интересува от сърцата на хората и това е достатъчно трудно.
Едуард де Боно
Футболът е единствената религия, в която няма атеисти.
Едуардо Галеано
Толкова много богове и религии по света, толкова много пътища, които кръжат и се завихрят, и всичко за единственото, от което се нуждае този скръбен свят - изкуството да бъдеш добър.
Ела Уилър Уилкокс
Религията не е нито истинска, нито лъжлива, а тя просто предлага определен образ на живот.
Ерик-Еманюел Шмит
Религията е направила от смъртта нещо ужасно и нелепо.
Жул Ренар
Надявам се, никога да не бъда толкова стара, че да се сблъскам с религия.
Ингрид Бергман
Не че Тео вярваше в религията, или в Бог, или в задгробния живот, просто знаеше, че такава голяма любов няма край.
Кейт Аткинсън
Мисля, че е време да се откажем от религията и да се върнем при Бога.
Лени Брус
Импулсът да надскочиш съзнателното си Аз е основен стремеж на душата. Когато по някаква причина хората не успеят да преодолеят себе си чрез религия, добри дела и духовни упражнения, те са склонни да прибягнат до химическите сурогати на религията - алкохола и синтезираните наркотици...
Олдъс Хъксли
Съществува тайна връзка между всички жени, както между всички свещеници от една религия. Те се мразят, но се защищават.
Оноре дьо Балзак
Религиите на по-високите култури не са по-развити, а просто по-други. Примитивните религии нямат родина, също като облаците и вятъра.
Освалд Шпенглер
Социализмът, както и неговият брат атеизмът, е произлязъл от отчаянието, като противопоставяне на западния католицизъм в морален смисъл, за да замести изгубената морална власт на религията, за да утоли духовната жажда на възжаднялото човечество и да го спаси не с Христа, а пак с насилие."
Фьодор Достоевски
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
31
Следваща