Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Религия" - страница 13
Както средновековният християнски човек би могъл да схване религията само от гледна точка на триединство, така и неговият съвременен потомък може да мисли за политика само от гледна точка на теология или, както сега казваме, идеология, на леви и десни сили и фракции.
Бърнард Луис
Там, където е религия на мнозинството, ислямът не признава религиозната свобода, поне не както ние я разбираме. Ислямът е различна култура. Това не означава, че това е по-ниска култура, но това е култура, която тепърва ще се свързва с положителните страни на съвременната ни западна култура: религиозна свобода, човешки права и равни права за жените.
Валтер Каспер
Когато религия се гради около парите, при нея няма нищо общо с духовността.
Виле Вало
Като учен, не вярвам, че науката някога ще открие дали Бог съществува. Нито вярвам, че религията някога ще го докаже.
Алан Лайтман
Винаги съм обичал магическия реализъм като форма на писане. Аз също дълго време съм очарован от пресечната точка на науката и религията.
Алан Лайтман
Защо християнските активисти редовно биват подлагани на стълбове, за да базират социалните стандарти върху библейските текстове, докато либералите всъщност са похвалени за смесване на религия и политика?
Гари Демар
Не че имаме класови предразсъдъци, а само това, че намираме комфорт и лекота в собствения си клас. И обикновено има много хора от нашата собствена класа, раса или религия, с които да играем, да живеем и да се храним и да се женим.
Гордън Олпорт
Казват, че религията е свързана с любовта, но вие се чудите колко голяма част от нея е за страха.
Деб Калети
Расизмът - това не е вяра, не е религия, а болестно състояние на разума.
Дейвид Айк
Религията на масонството не е християнска.
Албърт Маккей
Анимистите не са толкова хора с религия, колкото хора с фундаментално религиозен начин на гледане на нещата.
Дениъл Куин
Просто мисля, че е време, в което има много несигурност. Хората поставят под въпрос живота и окончателността на живота и какво се случва в живота след смъртта. Мисля, че понякога, когато религиите не отговарят на определени въпроси, хората търсят другаде.
Джеймс Ван Прааг
Животът наистина е духовно разгръщане, което е лично и омайващо - разгръщане, което никоя наука, философия или религия все още не е изяснила напълно.
Джеймс Редфийлд
Фундаменталистите от всяка религия трябва да бъдат заменени, трябва да бъдат отстранени.
Джеймс Редфийлд
Религията дава усещане за сигурност. Създава ви чувство, че имате правилните отговори на наистина големи въпроси и че сте разбрали истината.
Джеймс Хекман
Не можете да пишете за миналото и да пренебрегвате религията. Това беше толкова фундаментална, оформяща ума, движеща сила за предмодерните общества. Много ми е интересно какво прави религията с нас - способността й да създава любов и съпричастност или омраза и насилие.
Джералдин Брукс
Няма мор в състояние като ревност за религия, независимо от морала.
Джереми Бентъм
Увеличаването на територията и силата на империите чрез оръжие е била политика на всички големи сили и винаги е било възможно да се получи одобрението на тяхната държавна религия.
Джон Бойд Ор
Вярвам, че хората мислят като група по-често, отколкото бихме могли да осъзнаем или искаме да признаем. Обичаме да вярваме, че действаме като личности и нищо повече, но отново и отново - в корпорации и бизнес, в политика и религия, в мода и култура, в приятелства и социални кръгове - мислим и правим като едно цяло.
Джошуа Ферис
Чингис хан постановява религиозна толерантност към всички свои покорени народи. Така че мисля, че той определено би одобрил нашата конституционна защита на свободата на религията. Мисля, че той би одобрил и начина, по който САЩ успяха да привлекат талантливи хора от цял свят.
Ейми Чуа
Ислямът е религия на робите, защото мюсюлманската жена е робиня на мъжете, а робинята може да ражда само роби. Робът е човек, лишен от чест.
Елена Чудинова
Помислих си за свещеника, който ми беше казал, че много религии смятат, че е по-лесно да бъдем тясно свързани с хората, които обичаме след смъртта, отколкото преди.
Елизабет Бърг
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
31
Следваща