Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Радост" - страница 7
Роналдиньо е най-великият играч на света в този момент, без съмнение, той е играч, който носи на бразилците най-голяма радост.
Пеле
Това е нашето истинско богатство: богатството, което носим със себе си, радостта, която носим вътре, подкрепата, която се научаваме да си даваме, и самолюбието, което тече като естествен страничен продукт на тази подкрепа.
Питър МакУилямс
По-лесно е да се откажеш от радостта, от колкото от гордостта.
Пол Клодел
Но защо са тези вечни оплаквания? Няма ли радост в живота?
Аугуст Стриндберг
Да любовта е единствената радост в живота, но ние често я разваляме, предявявайки твърде големи изисквания.
Ги дьо Мопасан
Вярвам в благородството на човешката природа, във величието на силата и, в пълнотата на милосърдието и в радостта в любовта.
Джон Ръскин
Да действаш, създаваш, сражаваш с обстоятелствата, побеждаваш или да бъдеш победен - ето в какво е цялата радост, целият живот на здравият човек.
Емил Зола
Радостта, прави човек чувствителен за всеки удар на живота и укрепява тялото.
Иван Павлов
Радост усеща само този, който я доставя на другите.
Карл Барт
Аз също познавам радостта и тъгата... и като цяло предпочитам радостта.
Ашли Брилиант
Бракът е книга, която с радост се чете в първото издание, по-рядко във второ, а когато поради давност се превърне в класика, губи всякаква стойност.
Бранислав Нушич
Не ме питайте как изглеждаше майка ми? Може ли човек да опише слънцето. От мама се излъчваше топлина, сила и радост. Помня това усещане повече от чертите и. До нея се смеех и никога нищо лошо не можеше да ми се случи.
Ерик-Еманюел Шмит
Когато нещо се прави от нужда, то в него радост няма да усетиш.
Максим Горки
Единствената истинска радост е началото.
Чезаре Павезе
Няма по-голямо нещастие от това да си спомним за минала радост в момент, когато сме тъжни.
Данте Алигиери
Хората си мислят, че ако сте учен, трябва да се откажете от тази радост от откритието, от тази страст, от чувството за голямата романтика на живота. Казвам, че това е напълно противоречащо на истината.
Ан Друян
Само там, където има разумен живот, може да има чувства на удоволствие и болка, скръб или радост.
Макс Хайндел
Любов и радост? За неверните няма любов, за порочните няма радост.
Мария Корели
Ключът към познаването на радостта е лесното удовлетворение.
Марк Непо
Защо радостите ни се помнят по-горчиви от нашите неволи?
Марселин Деборд-Валмор
Има много хора, които се намират в плачевна житейска ситуации, за които добрата литература е единствения източник на радост.
Мишел Уелбек
Преместете се или израстете във всяко измерение и болката, както и радостта ще бъдат вашата награда. Пълният живот ще бъде пълен с болка.
Морган Скот Пек
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
31
Следваща