Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Радост" - страница 5
Вярата, че можем да разчитаме на преки пътища към щастие, радост, възторг, комфорт и екстаз, вместо да имаме право на тези чувства чрез упражняване на лични сили и добродетели, води до легиони от хора, които в средата на голямо богатство, гладуват духовно.
Мартин Селигман
И животът продължава, което изглежда някак странно и жестоко, когато гледаш как някой умира. Но има радост и изобилие от всичко, като информация и смях, лятно време и толкова много истории.
Мелина Маркета
Аз чувствам, че ние в нашето общество не трябва да бъдем държани от такъв мит; че трябва да направим всичко възможно, за да спечелим наслада и радост в нашето общество с всички налични части на палитрата.
Минору Ямасаки
Човекът е създаден с единствената цел да се радва в Бог и да извлича удоволствие от великолепието на Неговото присъствие; защото това е истинската радост и най-голямото удоволствие, което може да се намери.
Моше Хаим Луцато Рамхал
Голямо постижение на ранните химици - с грубите експериментални техники, които са налични и с винаги удивителната сила на човешкия разум (колкото мощен тогава, както и сега), беше да открият това свеждане на света до неговите компоненти, химическите елементи. Подобна редукция не разрушава нейния чар, а добавя разбиране към усещането и това разбиране само задълбочава нашата радост.
Питър Аткинс
Ако в света имаше изобилие от нещастие, имаше и достатъчно радост, да - стига човек да знае къде да я търси.
Рохинтън Мистри
Имах само една радост, зеницата на окото на моето удоволствие, да проповядвам Христос, моя Господ.
Самюел Ръдърфорд
Когато си щастлив, намираш чиста радост в живота си. Няма съжаления в това състояние на щастие - и това е цел, към която си струва да се стремите във всички области на живота си.
Сузи Орман
Любовта поражда любов. Това мъчение е моята радост.
Теодор Рьотке
Източникът на любовта е дълбоко в нас и можем да помогнем на другите да осъзнаят много щастие. Една дума, едно действие, една мисъл може да намали страданието на друг човек и да му донесе радост.
Тик Нят Хан
Когато сме съзнателни, дълбоко във връзка с настоящия момент, разбирането ни за случващото се се задълбочава и започваме да се изпълваме с приемане, радост, мир и любов.
Тик Нят Хан
Всичко в природата, растението, листата, тревите трябва да бъдат субекти на безкрайна и плодотворна медитация за художника, облака, плуващ на небето, има вид, и формата му дава радост, помага му да мисли.
Уилям Адолф Бугеро
Всеки ден отивам в своето студио, пълен радост, вечерта, когато съм задължен да го оставя в тъмнина аз не мога да дочакам утрото, че отново да отида.
Уилям Адолф Бугеро
В центъра на религиозния живот е един особен вид радост, перспективата за щастлив край, който цъфти от непременно болезнени изпитания, обещанието за прегърнати и преодолени човешки трудности.
Хюстън Смит
Ако аз съм влюбена в някого и започна да мисля за него, като на източник на радост, аз губя себе си. Длъжна съм да си напомням на себе си, че източникът на радост в любовта винаги е в мен, и че аз изпитвам любовта навън, само защото тя е вътре в мен.
Шакти Гауейн
Това, което ние [писателите] правим, може да бъде направено уединено и с голямо отчаяние, но има тенденция да произвежда точно обратното. Той има тенденция да произвежда общност и в много хора надежда и радост.
Юнот Диаз
Тъмното не унищожава светлината; то го определя. Страхът ни от тъмнината хвърля радостта ни в сянка.
Брене Браун
Ние сме нация, жадна за повече радост: Защото гладуваме от липса на благодарност.
Брене Браун
Радостта от писането. Силата на запазването. Отмъщение на смъртната ръка.
Вислава Шимборска
Никой не става истински парижанин, без да се научи да си поставя маска на радост върху скърбите си и маска на тъга, скука или безразличие на вътрешната радост.
Гастон Льору
Датската радост: националната версия на жизнерадостта.
Георг Брандес
Фокусирайте се върху пътуването, а не върху крайната цел. Радостта се открива не в завършването на дадена дейност, а в това.
Грег Андерсън
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
31
Следваща