Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Радост" - страница 27
Единствената ми радост е науката и изкуството, цялото ми щастие е в книгите.
Лудвиг Тик
Каква по-добра подготовка за история, която се стреми да съживи обществата и да разбере този живот, отколкото наистина да е живял, да е заповядвал на хора, да е страдал с тях и да споделя радостите им.
Люсиен Февър
Животът е сложен. Форма на радост е да нямаш друг избор.
М. О. Уолш
Очакването може да бъде източник на радост.
Майк Викинг
Съжалението е ужасно нещо. За мен няма нищо по-лошо от това да знаете, че сте имали възможността да превърнете тъгата в радост и не сте се възползвали от нея.
Майк Гейл
Ако паралелите с животинския свят са подходящи, тогава шведите могат да се сравняват не с жаби, а с усърдни пчели работнички, които с радост работят за доброто на своя кошер.
Майкъл Бут
Когато осъществите истински контакт със своя вътрешен Дух там има вътрешна радост, вътрешен мир.
Майкъл Бърнард Бекуит
Познах добро и зло, грях и добродетел, правда и неправда. Съдих и ме съдиха. Минах през раждане и смърт, радост и мъка, рай и ад. И накрая разбрах, че аз съм във всичко и всичко е в мен.
Инаят Хан
Интересното е, мислех си, във всички къщи ли е това чувство на радост и пълнота на живота след като си тръгнат гостите?
Дафни Морие
Най-добрият начин да започнеш деня е събуждайки се сутрин да си помислиш колко хубаво е да донесеш радост поне на един човек днес!
Фридрих Ницше
Изкуството се ражда от мъката. Никога от радостта.
Чък Паланюк
Любовта, насочена само към едно лице и която изчерпва от него цялата радост на живота, превръщайки всичко останало само в тежест и мъки – такава любов носи отрова за двама.
Феликс Дзержински
На 14, открих момичетата. По това време танцуването беше единственият начин да прегърнеш момиче. Танцуването беше ухажване. Едва по-късно открих, че се танцува радостта. Че се танцува любовта. Че се танцуват мечтите.
Джийн Кели
И той си имаше хубав дом в Охайо, съпруга, дъщеря, коледна елха, две коли, гараж, морава, косачка, но я нямаше радостта от това, защото той действително не беше свободен. Това беше тъжната истина.
Джак Керуак
Дълбока тишина цареше навред. Самата земя беше пустиня, без живот, без движение, тъй самотна и студена, че не навяваше дори и скръб. В нея се таеше някакъв особен смях, много по-страшен от всяка скръб – смях без сянка от радост, като усмивката на сфинкса, смях, студен като скреж и пропит от някаква мрачна увереност. Това беше властната и неизразима мъдрост на вечността, която се надсмиваше над празнотата на живота и над неговите безплодни усилия. Това беше Дивата пустиня – жестоката Северна пустия с вледенено сърце.
Джек Лондон
Предсказания: дребните радости водят до големи непрятности.
Генадий Малкин
Без нещастията хората биха скучали. Мъката обзема по-силно, отколкото радостта.
Етиен Рей
Всички радости на живота са в творчеството.
Ромен Ролан
Най-щастлив е този, който изпитва най-малко страдание, а най-нещастен е този, който изпитва най-малко радост.
Жан-Жак Русо
При човек всичко е суета: и радостта, и мъката. Но по-добре е все пак сапуненият мехур да бъде златен или лазурен, отколкото черен или сивкав.
Никола дьо Шамфор
Прекрасно качество е способността да мислиш за миналото с радост, без скръб и разкаяние.
Габриел Гарсия Маркес
Най-здравословният отговор на живота е радостта.
Дийпак Чопра
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
31
Следваща