Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болка" - страница 8
Болката е временно явление. Тя може да трае минута, час, ден или година, но в крайна сметка тя утихва и отстъпва място на нещо друго.
Ланс Армстронг
Може би ние търсим това в живота, именно това което е непоносима болка, за да се превърнем в себе си, преди да умрем.
Луи-Фердинан Селин
Нашите единствени истини, човече, са нашите болки.
Алфонс дьо Ламартин
Нещо за болката: тя доказва, че си жив.
Ашли Брилиант
Хората много по-често биха се удряли с чука по пръста, ако болката се усещаше едва след година.
Николас Гомес-Давила
Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг
Изглежда, че природата, която е наредила тъй мъдро органите на тялото, за да ни направи щастливи, ни е дала и гордостта, за да ни спести болката при откриване на нашите несъвършенства.
Франсоа дьо Ларошфуко
Страданието... не е просто много болка, а болка, усилена от отчетливо човешки емоции като съжаление, самосъжаление, срам, унижение и страх.
Майкъл Полан
Само там, където има разумен живот, може да има чувства на удоволствие и болка, скръб или радост.
Макс Хайндел
Тъй като нашето общество приравнява щастието с младостта, ние често приемаме, че скръбта, тихото отчаяние и безнадеждността вървят ръка за ръка с остаряването. Те не го правят. Емоционалната болка или изтръпването са симптоми на грешен живот, а не на дълъг живот.
Марта Бек
Да осъзнаем, че сме предали самочувствието си на другите и да изберем да бъдем отговорни за собствената си стойност, би означавало да абсорбираме ужасяващия факт, че винаги сме уязвими на болка и загуба.
Марта Бек
Ако любовта е най-силното чувство, което можеш да изпиташ, то болката е най-страшното. Болката е това, което може да се случи с теб, ако заобичаш.
Мартин Еймис
Когато лекарството влезе в тялото и спре болката, вибрациите от комбинираните вещества спират, а различните вещества се връщат в първоначалните си състояния, в които излъчват първоначалните си вибрации. Въпреки това, ако тези вибрации увредят други клетъчни структури, тогава ще доведат до вредни странични ефекти.
Масару Емото
Смешно е как можеш да забравиш всичко, освен хората, които те обичат. Може би затова на хората им е толкова трудно да преодолеят любовните афери. Не болката преодолява, а любовта.
Мелина Маркета
Той знаеше, че част от живота му е завършена и че какъвто и път да избере, ще изпита болката от несбъднатите мечти.
Мелина Маркета
Преместете се или израстете във всяко измерение и болката, както и радостта ще бъдат вашата награда. Пълният живот ще бъде пълен с болка.
Морган Скот Пек
Истинската радост не е липсата на болка, а освещаващото, поддържащо присъствие на Господ Исус всред болката.
Нанси Лий Демос
Не е ли най-лошата болка да знаеш, че има лек за болестта на твоето дете и след това да не можеш да го получиш? О, това трябва да е един от най-лошите видове болка в света...
Неди Окорафор
Десет минути истински коремен смях имаха анестетичен ефект и биха ми осигурили поне два часа сън без болка.
Норман Казънс
Делюзионната болка наранява точно толкова, колкото и болката от действителната травма. И какво ще стане, ако всичко е в главата ти?
Октавия Е. Бътлър
Болката не е наказание, удоволствието не е награда.
Пема Чодрьон
Чуждата болка не е болка на своята душа.
Пиер Корней
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
31
Следваща