Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болка" - страница 7
Ако някой те напада, нямаш вина, че усещаш болка.
Луиз Пени
Продължителните надежди отслабят радоста, подобно на това, как дългото боледуване притъпява болката.
Мадам дьо Севинье
Наградите за тези, които упорстват, далече надхвърлят болката, която предхожда победата.
Тед Ингстръм
Щастието е кратък епизод в общата драма и болка.
Томас Харди
Радостта, веднъж загубена, е болка.
Пърси Шели
Болката е винаги нова за този, който я изпитва, но губи своята оригиналност за тези около него.
Алфонс Доде
Основната пречка, която стои на пътя на възпитанието на сърцето, е страхът ни от страдание, от духовна болка, от духовна трагедия. Страхуваме се от страданието и затова стесняваме и защитаваме сърцето си. Страхуваме се да погледнем и да видим; страх ни е да слушаме и чуваме; страх ни е да видим човек в страданието му и да чуем вика на душата му. И така сме затворени. И затваряйки се, ние ставаме все по-тесни и ставаме пленници на тази наша затвореност.
Антоний Сурожски
Няма човек, който да не е познал някога болка.
Цицерон
От щастието се оглупява. Щастие и мъдрост заедно не вървят, тъй както тяло и мисъл. Болката ето това е мисълта на тялото. Затова щастливите хора винаги са глупави.
Милорад Павич
Лекарството "Inoltra" ви спестява болки в ставите, които могат да се увеличат, когато знаете цената му.
Никита Богословски
Любовта плаши и понякога си отива. Но си струва както риска, така и нервите. Тя дори си струва болката.
Нора Робъртс
Колкото по-силна е болката или заболяването, толкова по-тежки ще бъдат необходимите промени. Това може да включва прекъсване на лоши навици или придобиване на някои нови и по-добри.
Питър МакУилямс
Болката е част от злините, но само по себе си още не е зло.
Робърт Пен Уорън
Разбрах защо хората се смеят. Те се смеят понеже им е болно и смехът е единственото, което може да заглуши тяхната болка.
Робърт Хайнлайн
Болката е това, което променя нашия живот.
Стив Мартин
Чистотата е негативно състояние, а заради това и противно на природата. Затова природата ти причинява болка.
Уилям Фокнър
Моите композиции възникнаха от разбирането ми за музиката и болката ми; тези от тях, които сами пораждат болка, изглежда са направили света най-малко щастлив.
Франц Шуберт
Страданието, дори въображаемо, причинява не по-малко болка.
Хайнрих Хайне
Не трябва да избягваш болката. Това е част от прелестта да бъдеш жив.
Аланис Морисет
Тъжен съм, когато си мисля, че съм показал само, как бойните изкуства причиняват на хората болка. Но не е изчезнал шанса да докажа, че най-главното не е боят. Това е познанието на хармонията на Ин и Ян, баланса между черно и бяло. Само познавайки хармонията, ти ще станеш велик.
Джет Ли
Целта ми е да забравя болката в живота. Забрави болката, подиграй й се, намали я. И се смей.
Джим Кери
Заедно с любовта винаги идва болка. Колкото по-дълбоко потъваш в нея, толкова е по-болезнено.
Емил Зола
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
31
Следваща