Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болка" - страница 26
Какво би било да умреш? Когато мъките и болката преминаха, душата ми щеше ли да отиде при Бога? Или да бъдете хванати в капан, обречени, проклети в изгнание от мрак и болка?
Джули Бери
Имаше болки, които не могат да бъдат лекувани. Предположих, че има само някои неща, които трябва да се почувстват.
Джули Мърфи
Знам също, че не мога да го предпазя от болка. Болката е част от живота и трябва да се справим с нея, когато се появи.
Джулиан Маклийн
Какво друго не знае тя: че мъжът до нея в крайна сметка ще бъде нейният съпруг и баща на двете й деца, че след две години заедно ще я напусне, третата й последна сърдечна болка и тя никога няма да обича отново.
Юнот Диаз
Само човекът, най-жестокият дивак сред животните е способен да причинява болка на себеподобните си и да се радва.
Дик Франсис
Болката винаги предизвиква гняв срещу причината за болката.
Дмитрий Иванович Писарев
Ние сме надзирателят, който притежава ключа към затворническата килия на гняв и болка, така че можем да излезем отново на слънчева светлина.
Доналд Алтман
Когато обичаш някого, тяхното нараняване е по-лошо от всяка болка, която можеш да понесеш.
Дороти Кумсън
Между удоволствието и болката има много тънка граница. Двете страни на една момента, те не съществуват една без друга.
Е. Л. Джеймс
Беше любопитно как е приел болката, която изпитва. Имах толкова много време да се подготвя за тази новина, че душата ми беше по-загубена в сравняването на това, което чувствах с предишните ми спекулации, отколкото в тази гладка и проста болка от загубата на моя приятел.
Едуардо Сачери
Никой не извършва самоубийство изпитвайки радост. Врагът на живота е болката.
Едуин Шнейдман
Няма болка в сърцето, ако няма радост. Не бих почувствал загуба, ако нямаше любов.
Ейми Хармън
Вълнението и депресията, късмета и нещастието, удоволствието и болката са бури в едно малко частно, обвързано с черупки царство - което приемаме за цялото съществуване. И все пак можем да излезем от тази черупка и да влезем в нов свят.
Екнатх Еасваран
Цялата вселена беше затихнала, сякаш слушаше глас. За времето на един сърдечен ритъм имаше мир на земята. За частица от мига нямаше насилие, извършено на земята, нито омраза, нито огън, нито вихрушка, нито болка, нито страх. Съществуването опираше до сърцето на Бог, след това въздъхна и отново пътува.
Елизабет Гаудж
Болката е страхотен учител. Няма бъдеще в нараняването.
Елизабет Лоуел
Избягването на болката е основен човешки инстинкт. По-добре да бягаш, отколкото да се изправиш пред нещо, което боли. Ако можех да избягам.
Елисабет Нуребек
Четейки Епиктет, осъзнах, че повечето от болката в живота ми не идва от някакви действителни лишения или обиди, а по-скоро от срама да мисля, че те биха могли да бъдат избегнати.
Елиф Батуман
Няма болка няма победа.
Елмор Ленард
Мярката на едно общество, каза той, е в това колко добре то превръща болката и страданието в нещо стойностно.
Ерик Уайнър
На уморените ви очи нося визия за един различен свят, толкова нов, чист и свеж, че ще забравите болката и скръбта, които сте виждали преди. И все пак това видение трябва да споделите с всички, които виждате, защото в противен случай няма да го видите. Да дадеш този подарък е как да го направиш твой.
Ернесто Ортиз
Скуката не е нещо различно, от разтваряща се във времето болка.
Ернст Юнгер
Чувствах се така, сякаш тази болка никога няма да бъде успокоена, че ме държи в ръцете си завинаги, че ще ми попречи да се посветя на нещо друго и че му позволявам да го направи. Мисля, че това е, което те наричат консумирани със угризения.
Жаклин Харпман
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
31
Следваща