Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болка" - страница 20
Емоцията е мисъл, да, идея, но също така е усещане, болка в тялото ви. Желание, любов, омраза, страх, отблъскване - вие усещате тези неща в мускулите и костите си, а не само в ума си.
Уилям Ландей
Любовта и Болката създават характер на мъжа.
Уилям Хоуп Ходжсън
Страхът е чудесен сигнал. Това е като сигнал за болка. Хей, погледни ме, погледни ме. Насочете вниманието си точно тук, върху болката.
Уим Хоф
Така че, доктор Корс, ще кажете, че болката е много по-лошо зло в сравнение със сърбежа?
Уолтър Милър
Щедростта без деликатност, като остроумието без преценка, обикновено причинява толкова болка, колкото и удоволствие.
Фани Бърни
Когато младите хора са твърде строго изолирани от [света], техните живи и романтични въображения им го рисуват като рай, от който са били измамени; но когато им се покаже правилно и навреме, те го виждат такъв, какъвто е в действителност, поравно споделен от болка и удоволствие, надежда и разочарование.
Фани Бърни
В живота никога не трябва да се привързваме към преценките на другите и да не слушаме жестокостта и клюките на хората. Необходимо е да се опитаме да разберем слабостите на нашите близки и тези, които ни обичат, и да им простим за болката, която са ни причинили. Защото това, което наистина има значение, е същността на емоциите, а не видимото.
Ферзан Йозпетек
Смъртта трябва просто да се превърне в дискретен, но достоен изход на мирен човек от полезно общество, което не е разкъсано, дори не прекалено разстроено от идеята за биологичен преход без значение, без болка или страдание и в крайна сметка без страх.
Филип Ариес
Разбрах, че най-голямата болка идва не от далечните планети, а от дълбочината на сърцето.
Филип Дик
Самата надежда е болка, докато тя е превъзмогната от страха.
Филип Сидни
- Знам какво е болка и гняв. В същността си те са едно и също нещо.
Фиона Макинтош
Ноктите на Истината бяха болезнени. Лъжите се разкъсаха като струпеи и Джон кървеше там с часове, сподавяйки виковете си на болка в ръкава на палтото си - палтото, което беше получил от баща си.
Франк Перети
Проповядвайте Христос... и ако трябва, използвайте думи. Утешаването на другите поставя нашата болка в перспектива.
Франк Перети
Болката всъщност никога не спираше, помисли си той; тя просто промени формите.
Франческа Лия Блок
Когато сте загубили любим човек, можете да затворите сърцето си или да използвате този кремък от болка, който го разкъсва, за да го отворите още повече. Ние обичаме още по-интензивно и по-дълбоко, когато болката е издълбала и разширила сърцата ни.
Фредерик Льоноар
Когато ти дълбоко чувстваш и усещаш буквално всичко, което се твори наоколо, толкова повече се боиш от болките и обидите.
Хайо Банцхав
...цивилизацията означава преди всичко нежелание да нанася ненужна болка... онези от нас, които безрезервно приемат командите на властта, все още не могат да твърдят, че са цивилизовани мъже.
Харолд Ласки
Преди се чудех защо Луси харесва тези песни толкова много. Знаеш какво имам предвид? Тя седи в тъмното, слуша и плаче. Музиката прави това с нея...Дълго време не разбирах. Но сега го правя. Тъжните песни са сигурна болка. Това е отклонение. Това е контролирано. И може би това ви помага да си представите, че истинската болка ще бъде такава. Но не е. Луси знае това, разбира се. Не можете да се подготвите за истинска болка. Просто трябва да го оставиш да те разкъса.
Харлан Коубън
Мисля, че военните фотографи не биха могли да понесат сцените на болки и кръвопролития, ако между тях и тези ужаси, които те снимат, не се намира камера.
Хелмут Нютън
В нощта на моите мисли, мечти и надежди не съществуват граници. Няма граници за радостта. И за болката също.
Хетил Бьорнста
Ако ми причиняваш болка аз няма да плача. Ще ти отговоря по същият начин.
Холи Блек
...пречистването беше точката на такава болка.
Холи Пейн
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
31
Следваща