Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Болка" - страница 19
...вашата история е не по-малко важна за вашето оцеляване от способността ви да дишате. В крайна сметка можете само да определите дали да наситете спомените си с болка или с перспектива. Забравянето не е опция. Сега ви казвам истината: болката не беше Божият план за този живот. Това е реалност, но не е част от плана.
Тед Декър
Болката се скита през костите ми като изгубен огън.
Теодор Рьотке
Бракът също така предполага появата на деца, които трябва да раждат и раждат - процеси, придружени от неизказана болка и риск. И предвид броя на сираците в книгите и в живота, този риск беше фатален.
Терез Ан Фаулър
Доброто изкуство поражда болка. Аз имам болка за десетки отлични филма. Така че напишете ми чек, по дяволите!
Тери Гилиъм
Християнската вяра, както аз я разбирам, не е преди всичко въпрос на подписване на твърдението, че съществува Върховно Същество, а вид ангажимент, проявен от човешко същество на края на силите си, потъващо в мрак, болка, и объркване, който въпреки това остава верен на обещанието за трансформираща любов.
Тери Игълтън
Новият завет е брутален разрушител на човешките илюзии. Ако следвате Исус и не умрете, изглежда, че имате какво да обясните. Явният знак за човешкото състояние е този, който е говорил за любов и справедливост и е бил умъртвен заради болките си. Травматичната истина на човешката история е едно осакатено тяло.
Тери Игълтън
Моите текстове произтичат от чувства и мечти, но повече от болка, отколкото пожелание. Аз често сънувам кошмари и се събуждам през нощта в пот, защото сънувам ужасни кървави сцени. Моите текстове - един вид клапан за лава на чувствата в душата ми.
Тил Линдеман
За нея радостта от нещата, които може да направи, надделя над болката от нещата, които не може да направи.
Том Мичел
До ден днешен тя все още е тъжна. Защото вътре в нас няма някакво ограничено количество болка. Нашите тела и умове просто продължават да произвеждат повече от него. Просто казвам, че взех болката, която беше вътре в нея в този момент, и я направих моя. И изобщо не ме нарани.
Том Перота
Болката никога няма да ни напусне. Вместо да влагаме енергия в унищожаването на болката, трябва да влагаме енергия в създаването на удоволствие.
Том Ходжкинсън
Ако Адам и Ева не са били ловци-събирачи, то със сигурност са били събирачи. Но тогава потребителското желание, или самоогорчението, или "сърбежът", както го нарича Шопенхауер, се появи във формата на змия. Това капиталистическо чудовище събужда в Адам и Ева възможността нещата да бъдат по-добри. Незабавно те са изгонени от градината и осъдени на живот, изпълнен с труд, тежък труд и болка. Иска изместени нужди и оттогава нещата вървят надолу.
Том Ходжкинсън
Всъщност, хората не искат пълно изцеление. Те искат само утеха; лечението е голяма болка.
Антъни де Мело
Смъртта е ужасна, но поне отнема болката.
Томас Енгер
Ужасно чувство за самота я обсади, толкова силно, че беше почти като физическа болка...
Томас Хъф
Това звучеше като да преминеш през тези стотици американски години, да пееш през тях. Това беше звукът на болката, която се самозабрави в песента.
Томи Ориндж
И аз знам, че Бог е направил сърцето най-крехкия и издръжлив от всички органи, за да може цял живот на радост и болка да бъде обвит в една смъртна стая.
Тоска Лий
Моят праг на болка е доста висок, когато става въпрос за суета.
Трини Уудол
Той е пиян пияница, защото това му помага да заглуши болката. Той няма нито желанието да живее, нито желанието да умре. На такава участ не завиждаш.
Триша Левънселър
Представям се достатъчно добре, за да свиря в хора и да акомпанирам на певци, но не достатъчно добре, за да изнеса собствения си концерт. Ти нямаш емоцията, казва моят учител по пиано по руски. Свириш всичко правилно, педалите са прецизни, но свириш като робот, без болка или мъка, без щастие или радост.
Уайки Уанг
Желанието е болка, която отстъпва пред страстта.
Уенди Гера
Болката е розов коментар за желанието да бъда с теб през цялото време. Мълчанието не е толкова болезнено, колкото твоето отсъствие.
Уенди Гера
Усмивката е най-добрият начин да се справите с проблемите си, да потушите страховете си и да скриете болката.
Уил Смит
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
31
Следваща