Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дух" - страница 3
Какво по-очарователно от откриването на живота, който еволюира изцяло независимо от живота тук на Земята? На много хора би им било приятно да научат, че не сме съвсем сами в този обширен студен космос. Но се надявам, че нашите сонди Марс няма да открият нищо. Би било добра новина, ако открием, че Марс е напълно стерилен. Мъртви скали и безжизнени пясъци биха повдигнали духа ми.
Ник Бостром
Моята принципна мъка и източник на всичките ми радости и скърби от младостта ми нататък е непрекъснатата, безпощадна битка между духа и плътта.
Никос Казандзакис
Достатъчно е да бъдем създадени, да въплътим за момент безкрайния и бурно творчески дух. Безкрайно повече от достатъчно е да бъде използван, за да бъде грубата скица за някакво съвършено творение.
Олаф Стейпълдън
Но не всички мъже търсят почивка и мир; някои са родени с духа на бурята в кръвта си.
Робърт Хауърд
Яснотата не е характеристика на човешкия дух.
Робъртсън Дейвис
Бодрото и весело разположение на духа е не само богат източник на жизнено наслаждение, но и в същото време и силна защита на характера.
Самюъл Смайлс
Главното е не мястото, на което се намираш, а състоянието на духа, в което пребиваваш.
Анна Гавалда
Без този дух модернистичната архитектура не може да съществува напълно. Тъй като често има несъответствие между логиката и духа на модернизма, аз използвам архитектурата, за да съвместя двете.
Тадао Андо
Съгласува се с най-либералния дух на философията, за да предположим, че нито един камък не може да падне, нито растение да се издигне, без непосредственото въздействие на божествената сила.
Томас Малтус
Геният, умът и духът на нациите се вижда в техните пословици.
Френсис Бейкън
Това са светини. Някои хора вярват, че духовете живеят в тях.
Хаяо Миядзаки
Колко нещастни хора! Непрестанно се колебаят между лъжливи надежди и нелепи страхове и вместо това те да се опират на разума, измислят си чудовища, които самите те се страхуват, или от духове, които да ги съблазняват.
Шарл Монтескьо
Страхът възниква в следствие безсилието на духа.
Барух Спиноза
Знаете ли, че всеки невярващ е изпълнен с демонски дух?
Бени Хин
Бог изпрати Исус за пример, за да види дали можем да задържим и поддържаме Светия Дух в човешката плът.
Бени Хин
Канадският дух е предпазлив, наблюдателен и критичен там, където американският е категоричен.
В. С. Притчет
Универсалният принцип на етимологията във всички езици: думите се пренасят от телата и от свойствата на телата да изразяват нещата на ума и духа. Редът на идеите трябва да следва реда на нещата.
Джамбатиста Вико
Всеки християнин, който върви пред нас от този свят, е изкупен дух, който чака да ни посрещне на небето.
Джонатан Едуардс
Ангелите никога не атакуват, както правят адските духове. Ангелите само отбягват и защитават.
Емануел Сведенборг
Тъй като тялото и духа са надарени с противоположни свойства, е колкото по-силно е първото, толкова по-слабо е второто.
Жан Боден
Мисля, че котките са духове, които ни съпътстват на земята.
Жул Верн
Омразата е разяждаща мъдростта и съвестта на човек; манталитетът на враждата може да отрови духа на нацията, да накара брутални борби за живот и смърт, да унищожи толерантността и човечността на обществото и да блокира напредъка на една нация към свобода и демокрация.
Лиу Сяобо
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
31
Следваща