Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дух" - страница 2
Не е достатъчно да се биеш. Духът, който внасяме в борбата, решава въпроса. Моралът е този, който носи победата.
Джордж Маршал
Ако искате да постигнете целите в живота си, трябва да започнете с духа.
Опра Уинфри
Не се страхувам от върколаци или вампири или обитавани от духове хотели, страхувам се от това какво истинските човешки същества правят с другите истински човешки същества.
Уолтър Джон Уилямс
Както моите пръсти на тези клавиши правят музика, така и същите звуци в духа ми правят музика.
Уолъс Стивънс
Как изглежда Бог Отец? Въпреки че никога не съм го виждал, аз вярвам - както със Светия Дух - той изглежда като Исус на земята.
Бени Хин
Библиотеките са съкровищниците на всички богатства на човешкия дух.
Готфрид Лайбниц
Науката е най-добрият начин да се направи човешкият дух героичен.
Джордано Бруно
Сътрудничеството е важно не само защото е по-добър начин за учене. Духът на сътрудничество прониква във всяка институция и през целия ни живот. Така че научаването на сътрудничество е част от подготовката за ефективност, решаване на проблеми, иновации и учене през целия живот в една постоянно променяща се мрежова икономика.
Дон Тапскот
Аз обичам духът ми да е свободен. Някои не харесват това, но то е начинът, по който мога да бъда себе си.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми означава да се ограничи човешкият дух.
Стивън Хокинг
Това, което предлага изкуството, е пространство – глътка въздух за духа.
Джон Ъпдайк
Бъдете в състояние да контролирате себе си, така че нито в щастие, нито в нещастие да не бъдете осъдени за сдържаност, но ще се чудите на висотата на духа си.
Балтазар Грасиан
Животът е духът въплътен във времето.
Бъкминстър Фулър
Красотата е мимолетна. Но красотата на духа, красотата на въображението и красотата на душата - ето това са истинските достойнства.
Вивиан Лий
Умствените занятия оказват на човек само благотворно влияние, както слънцето оказва на природата; те разсейват мрачното настроение, постепенно облекчават, сгряват, повдигат духа.
Вилхелм фон Хумболт
Кубинският народ притежава удивително силен и непрекъснат дух.
Вим Вендерс
Но мисля, че духът на протекционизъм би бил гробът на европейското кино. Не можете да защитите нещо, като изградите ограда около него и мислите, че това ще му помогне да оцелее.
Вим Вендерс
Защото в храма на духа всеки е сам.
Айн Ранд
Трябва да се избягва всичко, което може да навреди на убежденията на друг, особено религиозните убеждения. Свободата на изразяване трябва да се упражнява в дух на отговорност. Осъждам всяка явна провокация, която може опасно да разпали страстите.
Жак Ширак
Свободата живее в сърцата, делата и духа на хората и тя всеки ден трябва да бъде добивана и обновявана. В противен случай, като отрязано от живителните му корени цвете, свободата ще изсъхне и загине.
Дуайт Айзенхауер
Идеалистите жадуват материализация на духовете.
Станислав Йежи Лец
Проблемите не изчезват. Те трябва да бъдат преработени, в противен случай те остават завинаги бариера пред растежа и развитието на духа.
Морган Скот Пек
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
31
Следваща